16 år og 258 dager

Vi har akkurat kommet hjem fra kveldens hjemmekamp mot Aalesund. Det ble 3-0-seier, mål av Mike Jensen (6. spilleminutt), Holmar Örn Eyjolfsson (42. spilleminutt) og Tomas Malec (49. spilleminutt). Vi er fortsatt ubeseiret mot Aalesund på Lerkendal. Egentlig var vi vitne til en helt vanlig fotballkamp i kveld, men allerede nå vet vi at søndag 28. september 2014 likevel var en historisk kveld på Lerkendal. En kveld som skal skrives om i klubbhistoriebøkene, snakkes om på Brakka i lang tid og ikke minst bli mye omtalt på Strinda videregående skole.

Les mer

15 gode grunner til fest

Når det ikke står om gull, cupfinale eller poeng i Europa, er det fort gjort å gro fast i stolene i bortskjemte Trøndelag. Det vil si, ikke for en 10-12.000 av oss. Vi er der uansett. Men en del tusen av dere havner dessverre i en kategori som vi må dra litt etter oss. Dere sjekker yr.no før kampen, liksom. Ikke for å kryssjekke om du skal ha lue på, men om du i det hele tatt skal vurdere å dra. Til tross for at vi uffer litt over dere iblant, vil vi ha dere med. Lerkendal er så utrolig fett når det er fullsatt. Enda fetere enn til vanlig, liksom. Derfor har vi satt opp noen punkter til at dere skal komme på søndag. Vi møter Aalesund, men dere skal se Rosenborg.

Les mer

Hockeyhelg i Trondheim

Rosenborg Ishockeyklubb Elite er dessverre historie etter konkursen i sommer, men Rosenborg Ishockeyklubb lever i beste velgående. Ishockeyklubben har hatt kontinuerlig drift siden stiftelsen i 1934, faktisk er Rosenborg landets eldste ishockeyklubb!

I helga, lørdag 27. og søndag 28. september 2014, spiller ungdomslagene (U16, U18 og U20) til Rosenborg Ishockeyklubb hjemmekamper mot Lillehammer Ishockeyklubb i Leangen ishall og Dalgård ishall. Dette er 2014/15-sesongens første hjemmekamper for alle Rosenborgs ungdomslag.

Les mer

Festen vi aldri fikk

Vi innrømmer det gjerne. Enten man unnet de lyseblåkledde fra Skåne en Torino-tur i går kveld, så er vi misunnelige. Ikke på at de har en flåsete og vinglete sunnmøring som trener, men at de har snublet seg inn i en turnering blant de aller beste. Malmö skal spille Champions League i kveld.

At vi ble snytt for festen har vi for lengst måttet innse. På en betongkloss på Åråsen en sen novemberkveld i fjor, jublet vi riktignok et minutt for Haugesund-ledelse over Strømsgodset etter feilinformasjon fra en talentløs vakt. Nærmere gullet kom vi ikke. Vi prøvde så godt vi kunne å feire gull, men at seks år uten Champions League-gruppespill ble til sju, ble en realitet.

Hva om det var sant, dog? Hva om Christian Gytkjær hadde rotet inn 0-1 i Drammen og Godset hadde fått total panikk for at deres første seriegull siden tidlig 70-tall skulle ryke? Kanskje hadde Haugesund punktert til 2-0 eller kjempet som helter og klart 0-1 eller 1-1. Det hadde blitt en utrolig seiersfest nede i Lillestrøm, det er sikkert.

I ren misunnelse har vi patetisk nok sett litt på hva som kunne hendt dersom det var våre menn som lå i den gjeveste bollen til UEFA under trekninga i juni. Kanskje er det umulig å vite hva slags trekning vi ville fått. Kanskje ville vi ligget i en annen ball, siden de lager dem i alfabetisk rekkefølge. Kanskje hadde Per Joar Hansen vært RBK-trener i minst ett år til og kanskje hadde han fristet et og annet stort navn til å ikle seg drakta vår hvis vi kunne fristet med Champions League-kvalik.

Likevel tar vi utgangspunkt i Rosenborgs 11,355 seedingpoeng og vi ville da tatt ungarske Debrecens plass som det tolvte beste seedede laget i den andre av i alt fire kvalikrunder før gruppespillet. Siden den tredje (Rosenborgs andre) runden blir trukket før dobbeltoppgjøret blir spilt, ville trekningen i den neste runden vært den samme. Slik fortsetter vi, bare for å pine oss selv gjennom en historie og en rekke opplevelser vi aldri fikk. Æsj.

Les mer