Frem med kuleramma

Rosenborg har pangåpnet årets Tippeliga og fått en start vi må ti år tilbake i tid for å kunne matche. Med årets ni scoringer har vi fått en luke på like mange poeng ned til våre rivaler fra Romsdalen. Tar vi med siste seriekamp i fjor har Troillan scoret 13 mål på de siste fire kampene.

Kveldens motstander Start har også en vane for å score mål på Lerkendal. Overser man 4-1-nedsablingen i nedrykkshøsten deres for to år siden har sørlendingene scoret tre mål på tre kamper på vår hjemmebane.

Det lukter med andre ord målfest mellom to offensive lag på Lerkendal i kveld. Sper man på med at Rosenborg har solgt over 15.000 billetter er det gode grunner til å la tacofesten vente og sette Nytt på Nytt på opptak (kan også sees gratis på nrk.no senere, husk).

De siste fem oppgjørene mellom Rosenborg og det glade Sørland på Lerkendal har gitt en avkastning på fem mål i gjennomsnitt pr. kamp. Det bitre tapet i 2009 (Prica, din kødd) og skremselsskuddene i 2010 (Start scoret seks mål på to kamper – fikk med seg en ett poeng og cup-exit. Gratulerer) er ikke glemt.

Dere vet hvem som har scoret flest mål mot Start de siste årene da? Trond Olsen. Trond Olsen! Til og med Anthony Annan røsket med seg et mål mot Start for noen år tilbake – med ett skudd fra omtrentlig der Dolly Dimples holder til i dag. Rosenborg – Start er oppgjøret som får Trond Olsen og Anthony Annan til å likne på notoriske målscorere i verdensklasse. Duoen har fem mål på de siste fem Start-kampene på Lerkendal.

John Chibuike hadde forresten tre mål i forrige kamp mot Start.

Her kan altså alt skje. Det er bare å ta frem kuleramma!

Kjernen har 1782 medlemmer
  • Vil du bli medlem? Meld deg inn her
Mer tifo? Støtt Tifo Trondheim
  • Alle donasjoner er velkommen, uansett størrelse!
  • Kontonummer: 0539.49.70486
  • Vipps-nummer: 19171
Gi Grasrotandelen din til Kjernen
  • Gjennom Grasrotandelen kan Kjernen motta 5 % av din spilleinnsats hos Norsk Tipping
  • Gi Grasrotandelen din til Kjernen ved å sende tekstmelding «grasrotandelen 983064035» til 2020, som er en kostnadsfri meldingstjeneste