Usikker

I dag er vi nervøse. Det er tredje runde i cupen og vi skal spille mot en bynabo. Det gjør vi titt og ofte i cupen, men nå skal vi opp mot et 1. divisjonslag. Og en nøktern vurdering av situasjonen tilsier at det blir alt annet enn lett. Så derfor er vi nervøse. Eller vi kan justere oss ned til at vi er usikre, nøkterne som vi er.

Vi følger ikke særlig mye med på hva som skjer nedi fjæra på Ranheim. Det er bare én klubb i Trondheim og hva den øvrige breddeidretten i byen holder på med får bli opp til nabolaget å følge med på. Men vi har fått med oss at de vant 5–0 forrige dagen. Og vi tviler ikke på at motivasjonen for å slå Rosenborg har passert 100 prosent. Og vi husker at vi møttes i fjor.

Men det viktigste vi har fått med oss foran denne kampen er at vårt eget spill ikke akkurat kan betegnes som 100 prosent. Og med en motstander full av selvtillit, i dytten og med all verdens motivasjon blir vi frytelig usikre på om årets cupdeltakelse passerer tredje runde.

Seriegullet ser ut til å være uoppnåelig allerede etter at en tredjedel av sesongen er spilt. Men cupgullet kan vi fortsatt klare. Historien er full av at all verdens lag fra midt på tabellen og helt andre tabeller har vunnet cupen. Og det er der vi er nå. Omtrent midt på tabellen.

Og cupfest i Oslo til høsten er fryktelig moro. Det er vi sikre på.