Minneord om Odd Iversen

En av de største fotballspillerne i Rosenborg sin stolte historie har gått bort. Odd Helge Iversen vil alltid huskes som en av de aller, aller beste som har spilt i hvitt og svart. 50 år er gått siden han kom til klubben vår, og man kan knapt finne noen som bedre fortjener betegnelsen «legende».

En fotballkarriere er forholdsvis fort unnagjort, og i en klubb som RBK vil det alltid være sånn at supporterne husker enkelte personer bedre enn andre. Spilleren som gikk foran og blødde for drakta. Treneren som skapte magi. I klubben vår med så mange fantastiske meritter, som har oppnådd så utrolig mye, tar Ivers sin naturlige plass på topp. Han vil for alltid være en skinnende del av vår historie, som etter tre perioder og et tiår i klubben skal huskes, hylles og takkes til evig tid.

Når Rosenborg spiller hjemme på Lerkendal synger vi «Et bilde tå’n Ivers». Mange av oss som er RBK-supportere i dag fikk aldri se ham herje på banen. Kjernen ble stiftet lenge etter at Ivers-perioden var over. Likevel kan du spørre hvem som helst av oss – vi vet hvem han var. Vi vet hva han gjorde for klubben. Vi vet at han satte 30 mål på 18 seriekamper en sesong. Vi vet at han sammen med Harald Sunde ble selve definisjonen på et radarpar. Og vi vet at mange, mange år etter at han ga seg, i en idrett i stadig utvikling og med lengre sesonger enn tidligere, så er han fortsatt blant de fire mestscorende spillerne noensinne i den øverste divisjonen.

«Et bilde tå’n Ivers». Ikke den sangen som vanligvis spilles mest i romjula. I dag, derimot, så spilles den til øynene blir blanke og klumpen i halsen tar tak. Den spilles også foran neste seriekamp på Lerkendal. Klumpen i halsen blir ikke noe mindre da. For sangen forteller oss at også vi kan reise ut i den store verden og ta den med storm, bare vi ikke glemmer hvor vi kommer fra. Akkurat som Ivers selv. En fotballspiller i verdensklasse.

Hvil i fred, Odd Iversen. Du er savnet.