Svensson ut 2018!

I går signerte Jonas Svensson for tre nye år for klubben i vårt hjerte. I kveld spiller han sin 150. offisielle kamp. Noen få ord fra oss er på sin plass.

Flere av oss sukket nok litt oppgitt da vi måtte sende ham ut på banen for første gang, den 10. april 2011. Ikke fordi vi ikke trodde på gjetordene om en duracellkanin fra Verdal, men da vi i jakten på en avgjørende 4-3-scoring mot Lillestrøm etter to poengløse kamper, følte vi kanskje ikke at en 18-årig defensiv midtbane med null seriekamper og tre cupminutter fra Stjørdalen akkurat var det vi så etter. Kanskje brukte vi ham som argument for det vi mente var et talentløst overgangsvindu av Erik Hoftun, der hele sentralleddet til et gullkantet mesterlag var erstattet av unggutter og middelmådige spillere.

Vi fikk faktisk 4-3-målet – ja, vi fikk 4-4 også, men først og fremst fikk vi se starten til en veldig fin gutt som vi håper å se i mange år til. 150 kamper er veldig imponerende, Jonas, og vi vet hva vi får fra deg i hver eneste en. Hard jobbing, duellkraft, fart. To gule kort på fire år er også imponerende.

Det er tabu å sammenlikne noen som helst med Roar Strand, men sannheten er at ingen har vært nærmere en ny sekser siden Roar takket av, bare to kamper før Jonas gjorde sitt inntog.. 150 kamper er fortsatt et meget godt stykke fra Roars 644 kamper. Og det er, ifølge Rosenborgs statistikksider, fremdeles 40 spillere med flere kamper enn Jonas.

Men han er 22 år.

I en fotballverden der høye draktnummere, høye lønninger, hyppige klubbskifter og oransje fotballsko dominerer er det godt å se at det fremdeles finnes typer som Jonas Svensson. Greit nok, han har heller ikke svarte fotballsko, men han er trønder. En sabla god fotballspiller. Og han spiller for Rosenborg. Forhåpentligvis også utover 2018-sesongen. Vi vet du også har drømmer, Jonas. Vi unner deg å spille på større arenaer ute i Europa.

Aller helst som Rosenborg-spiller.