Viktig informasjon før bortekampen mot Lazio

RBK ved supporterkoordinator har nå fått oversendt informasjon fra Lazio og politiet i Roma om hva som skjer på kampdag. Dette blir ikke helt som vi er vant til her hjemme i Norge.

KAMPDAG OPPHOLD I ROMA

På kampdagen er alle Rosenborg supportere bedt om å oppholde seg i et område som heter Villa Borghese “Galoppatoio” – 00197 Rome.

Det vil bli muligheter for bespisning og alkoholservering i dette området. Det er ikke tvang å oppholde seg i dette området, men vær oppmerksom på at du kan bli nektet alkoholservering ellers i Roma dersom du kommer i full Rosenborg mundur. Politiet anbefaler at uniformerte Rosenborg supportere ikke oppholder seg andre steder enn det angitt området.

Vær måteholden med alkohol inntaket, beruselse i kombinasjon med å være fotballsupporter er ikke godt likt i Roma. De har dårlig erfaring med dette.

En påminnelse som er viktig å ta med seg her er at italiensk politi ikke har samme tilnærming til fotball supportere som sine norske kolleger. For å si det litt enkelt, ikke regn med å kunne diskutere med de!

UAVHENTEDE BILLETTER

Dersom noen ikke har fått hentet billettene sin på brakka før avreise vil disse kunne mottas på Piazzale delle Canestre fra kl. 1500 og frem til bussene begynner å gå.

TRANSPORT TIL STADION

Det vil bli satt opp gratis transport fra Piazzale delle Canestre ved Galoppatoio fra kl. 1700 og opp til stadion. Dette vil være eneste måte for oss å komme til stadion på, dette er et pålegg fra det italienske politiet. Alle vil bli visitert før ombordstigning i bussen. Ha med gyldig id, dvs. pass og kampbilletten.

De første bussene går fra Piazzale delle Canestre kl. 1700. I følge Lazio og politiet vil det gå en og en buss opp til stadion. Dette gjør de for at det ikke skal bli for stor kø i innslippet på stadion. Uansett møt opp på denne plassen senest kl. 1700 selv om det blir ventetid der, helst før.

Bussene slipper dere av innenfor en sluse ved stadion og det vil ikke være mulig å komme forbi denne slusen på annen måte enn med denne bussen.
Så de som hadde tenkt å komme 5 minutter før kampstart med taxi eller annet transportmiddel, glem det! Dere vil ikke komme inn på kamp.

STADION

Ved ankomst på stadion vil alle bli visitert to ganger, først av politiet med full kroppsvisitasjon og så av stadionvaktene, vesker etc.

Gjør som dere blir fortalt om dere vil se kamp. Undertegnede og folk fra Rosenborg vil være tilstede under innslippet og assistere dere, la oss ta diskusjonene med politi/vakter.

Alle må ha gyldig billett og identifikasjon. For nordmenn vil det si pass eller nye førerkort utstedt etter 19.01.2012. Det anbefales å bruke pass. Navn på billett og ID må stemme overens.

Følgende er ikke tillatt å ta med inn på stadion:
Megafon, trommer, flagg, tostangs,pyroteknikk, knallskudd, paraplyer og annet som kan brukes til å utøve vold med.
Blir noen tatt med farlige gjenstander vil de bli arrestert og fremstilt for retten etter italiensk lov.

Gruppebanner er tillatt, men vil bli sjekket for politisk, rasistisk eller støtende innhold.

På stadion er det muligheter for å kjøpe mat, øl og annen drikke. Ølet er på 0% alkoholinnhold.

Etter kamp blir vi holdt tilbake i 40 minutter etter kampslutt for så å bli transportert med busser ned til Piazzale delle Canestre igjen.

DIVERSE

Roma er en fantastisk by, nyt dagene du er der nede. Det anbefales virkelig å se litt og ikke bare sitte inne på en pub/bar hele oppholdet.

Er det et sted du ikke skal rote deg bort til så er det Curva Nord på Olympia stadion, det er hjemmefansen område. Dette er på egen risiko. Det er såkalt no go area!

GENERELL OPPFØRSEL
Det anbefales ikke å sprade rundt i full Rosenborg mundur i Romas gater på kampdag. Spesielt ikke om du er beruset, du kan komme ut for situasjoner som ikke er ønskelig. Det anbefales av denne grunnen og for din egen sikkerhet at du lar Rosenborg-drakta ligge igjen hjemme eller holder den skjult inntil du kommer på stadion, gjelder også skjerf, luer, etc.
Lommetyver og annet bondefangeri er langt mer vanlig enn hos oss i Norge så pass godt på verdisakene dine.

VIKTIG KONTAKTINFO

Politi 113

Norkse ambassade

  • Den kongelige norske ambassade, Via delle Terme Deciane, 7, 00153 Roma, Italia.
  • Telefon: +39 06 45238100
  • Norsk nummer +47 23952900
  • Fax: +39 06 45238199
  • Kontortid: mandag – torsdag 09.00 – 16.30

Supporterkoordinator i RBK