Vær så god, neste

Ingenting blir så fort historie som en fotballkamp sa en gang en klok mann. Og sjelden har det vært så sant som det er nå. Kampene kommer tett som hagl, så her er det bare å løfte blikket og se fremover.Men på veien tar vi med oss, overraskende nok, TV2s hylekor for Rosenborg. Vel jøss. Den så vi ikke komme. Men nok om det. I går kom vi en lang oppsummering om hvor galt alt ting gikk. Vi fikk blåst ut da, og lar den ligge der. Gjort er gjort, og spist er spist, og dommeren har allerede innrømmet feil. Så mye mer får vi rett og slett ikke gjort med saken.

Vi retter i stedet blikket over til fotballen som ble spilt. De andre lagene får holde på å sutre i dagesvis over at det er dommeren sin skyld når de taper. Eller baneunderlaget, som vi hører er trenden i forblåste fiskebyer på nordvestlandet for tiden.

Men strengt tatt så er det vel opp til oss selv å vinne. Hadde vi vært gode nok i går hadde vi vunnet til slutt. Sjansene var der.

Vi har tatt en liten titt på statistikken for kampen, for å se hva vi kan ta med oss videre inn i neste kamp. Og der finner vi mye positivt, men også litt bekymring. Den viser omtrent 60-40 til oss i ballbesittelse, den viser 16-7 til oss i skudd, og den viser at 78% av pasningene kom dit de skulle. Samtidig viser den også at vi i de siste fem minuttene av kampen hadde 72-28 i ballbesittelse. Ergo, vi ga aldri opp.

Så der har vi nok ståa i RBK per dags dato, vi har ballen mest og vi kommer til skudd. Vi spiller det meste av kampen i angrep og vi treffer stort sett med pasningene. Men så taper vi likevel, for vi scorer ikke nok mål. Vi er langt i fra effektive nok. Ser vi nærmere på den skuddstatistikken vil vi se at 5 av våre 16 skudd traff mål, imens for FKH traff alle 7 skuddene mellom stengene.

Så hva gjør vi da fremover? Neste kamp kommer allerede på søndag, og etter det kommer det nye kamper like ofte som vi skifter sokker. Neste kamp vil det være en ny dommer, men hva hjelper vel det hvis vi ikke scorer mer enn et mål per 16.skudd?

Vi håper Perry planlegger skuddtrening denne uka på trening. Og Nicki, bare pol den i mål og så tar vi fiksfakseriet når vi leder med 3. Ok?