“Kjære” NFF

For en tid tilbake valgte vi på denne siden å holde oss litt avventende og tvilende til forbundets behandling av pyrospørsmålet. Noen fyrte et bluss eller to for mye i en enkeltkamp på Østlandet, og en eller annen så rødt. Og satte dermed en stopper for det engasjerte supportere på tvers av klubbgrenser, og i samarbeid med klubbtopper og forbundsfolk, hadde jobbet for i årevis. Vi hadde hatt et par vellykkede år med lovlige pyroshow, og god stemning på tribunene. Klubbene var for, politiet var for, medieavdelingene var for, og andre publikummere likte det de så. Men så måtte noen av dere ødelegge for resten. Bom stopp.

Det var bare å knipse, så var det over tenkte du der oppe. Ikke noe mer pyro og interesse for tribunekultur i Norge. Men så begynte noen å hviske deg i øret at det kanskje ikke var sånn. Noen hvisket noe om at det motsatte av lovlig pyro ikke var ingen pyro, men ulovlig pyro. Seriestarten nærmet seg og du fikk kalde føtter. I hui og hast ble NSA tilkalt og fikk fronte et budskap om at “hold your horses, så fikser vi pyroreglementet igjen. Bare vent til etter runde 5”.

Så der var vi, da vi uttrykte vår skepsis. Vi hadde hørt fine ord fra NSA og NFF før sa vi. Og jammen sa vi smør. NSA har nok en gang bevist at de ikke utgjør noen forskjell, og at det ikke var noen grunn for Kjernen til å forbli medlemmer. Men fair enough, de har beklaget sin naivitet.

Så vårt spørsmål går ikke dit, men til deg eller dere i NFF som har vunnet frem med kampsaken. Hva gjør dere nå? Hvor går veien videre? Tror dere alle oss som har en interesse for en fri tribunekultur plutselig mister denne?

Og like viktig, hvorfor? Klubbene har vært positive, brannvesenet har vært positive, flere i NFF-systemet har vært positive, og brorparten av det norske fotballpublikummet. Så hvorfor er det slik at dere få enkeltpersonene skal se bort fra alt dette, og sette en strek over alt det gode arbeidet som er gjort? Uten begrunnelse!

Vi vet ikke hvem dere er og hvor dere kommer fra, men vi kan si litt om oss. Vi er tykke og tynne, korte og høye, arbeidsledige og med doktorgrader, stemmer blått, stemmer rødt, kjører bil og jogger. Vi er i det hele tatt veldig forskjellige, men vi elsker Rosenborg. Og vi elsker norsk fotball. Derfor gjør det oss vondt når det snakkes negativt om norsk fotball i media. Føler dere det sånn? Det gjør oss vondt når enkelte TV-kanaler får resten av medie-Norge til å være med på en negativ propaganda mot norsk fotball i alle kanaler og snakker om hvor mye mindre populært det har blitt, med kreativ statistikk ut av en annen verden.

For det er ikke sant. Vi er fortsatt ekstremt mange som elsker norsk fotball. Du ser oss på stadion hver helg. I Trondheim har vi vist dette ved å møte opp i større grad de første hjemmekampene enn på flere år. Vi bidrar med dugnadstimer, positiv blæsting på nett, visuell og verbal støtte fra tribunen, og mye mer. For å bidra til at norsk fotball holder seg opp som det fantastiske fenomenet det er. Vår liga, vår lekegrind. Er det ikke dette dere burde brukt tiden deres på, NFF? Hva bruker dere den på i stedet egentlig? Å ja, stemmer det, å sabotere for oss var det ja. Det har alltid virket så lurt å sage i den samme grena som man sitter på.