Den eneste cuphelten

Når Rosenborg i kveld fortsetter på ferden mot sitt forhåpentligvis tiende cupgull på Ullevaal i november, er det helt uten drahjelp fra tidligere cuphelter i Rosenborg. Kun fire av cupheltene fra forrige triumf i 2003 er fremdeles aktive, men ikke i Rosenborg (Jan Gunnar Solli, Azar Karadas, Øyvind Storflor og Frode Johnsen).

Den eneste i dagens stall som har vært med på norsk cupfest i hovedstaden, er Tarik Elyounoussi. Som 18-åring var han med på Fredrikstad-laget som spilte seg frem til cupfinale mot Sandefjord (som Rosenborg ville slått 8 av 10 ganger i semifinalen den høsten…) og vant 3–0. Er det lov å håpe at Elyounoussi er sulten på ny cupfest?

Forrige cuptog som gikk helt til Ullevaal for Rosenborgs del hadde uansett første avgang fra Buvik, slik som i år. Strindheim har derimot aldri blitt slått i en cuptriumferende sesong for Rosenborg, uten at det bør svekke mulighetene i år.

Møtene mot Strindheim i cupen har faktisk en veldig ung historie. Første møte var det famøse 0–1-tapet i 3.runden i 2000. Revansjen ble grufull for gultrøyenes del fire år senere, med 6–1-tap på Lerkendal, etterfulgt av 7–1 i 2009. Rosenborg slo for øvrig Strinda 7–0 i 1968.

Vi får se om Tarik Elyounoussi klarer å trekke lagkameratene til en ny cupfinale. Dagens kamp bør ikke være noe problem.

Sees på Myra.