Sjå opp, hær kjæm vi!

Ja, sjå opp, for hær kjæm vi. Og det var vel kanskje på tide vil noen si. Etter en flying start på det nye året med mye info og meninger fra oss i nettredaksjonen, så har det vel kanskje blitt litt stille. Litt stillere enn vi hadde tenkt det, må vi vel innrømme. Men nå! Nå blir du ikke kvitt oss! For som Rosenborg, så kjenner vi lukta av en god gammeldags høstsesong, og den har vi tenkt å være med på. Vi tror jaggu vi tar turen til Orkdal og plukker de potetene selv etterhvert, for å få sving på sakene.

Den beste måten å få satt fyr på denne høstsesongen på får vi om rundt to uker. Etter at spillerne får slappet av litt, og vi får pleiet abstinensene med tifodugnader og et par Lysholmer, så braker det løs med to hjemmekamper på rappen. Først så starter vi med Tromsø i cupen, og stiller vi fullt skjerpet her, på både bane og tribune, så begynner det å lukte cupfinale igjen for første gang på ti år. Det kan jo fort bli et morsomt krydder utpå høsten. Men før vi får pustet ut og senket skuldrene etter Tromsøkampen, så braker det sannelig løs på nytt. Vi snakker Lerkendal, 22.juni. Toppkamp. Nummer 1 mot nummer 2. Dit skal du!

Det ryktes at en gjeng nede i Drammen har fått for seg at de skal opp hit for å følge Norges beste fotballag. Og ikke nok med det, en liten fugl har hvisket oss i øret at en del mener at det er Norges beste supportergjeng de tar med seg oppover hit også. Vel, vel, vel. Close, but no sigar, som det heter på godt norsk. Nå som Molde har vist seg som de sanne taperne de alltid har vært innerst inne, så får vel dere ta med dere de blå draktene deres til romsdalingenes tidligere plass i solen som “den evige nummer to”. Det er vel sikkert ikke så verst å være nest best heller. Vel, ikke vet vi. Og ikke har vi tenkt å finne det ut heller.

TT05 har tatt initiativ til massemobilisering inn mot Godsetkampen. For som vi vet. Det er ferietid, og Godset er egentlig litt kjedelige. Det er ikke noe hat, det er ikke noe rivalisering. De kan å spille fotball, men det er vanligvis ikke noe med dem som trigger så mye ekstra. Bortsett fra nå da. Nå har de stjålet plassen vår. Så vi møter opp alle mann alle for å ta den tilbake. Derfor møter vi opp for å vise hvem som er best på banen. Derfor møter vi opp for å vise hvem som er best på tribunen. Derfor møter vi opp for å vise at vi elsker Rosenborg!

Ja, og så? Tenker du. Jeg møter da alltid opp. Og det gjør du gjerne, du som leser her. Men vi skriver dette for at du skal ta med deg naboen din også, og tanta di som er på en kamp i året, og han kompisen som var med to ganger i fjor, men foretrekker å se fotball på tv. For den går da ikke på vanlig tv, sier du. Du må på stadion, og dit skal vi alle mann. 20000 er målet. Intet mindre. Vi klarte over 20000 mot nummer 16 på tabellen sist. Da burde vi vel klare det mot nummer 1 også? Fordi det er morsommere hvis vi er mange, fordi spillerne setter pris på støtten fra tribunen. Fordi det er godt å ha flere å klemme på når vi feirer målene, og flere å skåle med når vi feirer seieren sammen etterpå.

Flere argumenter trenger hverken tanta eller kompisen din, men for sikkerhets skyld finner du noen av dem listet opp her og her. Det er ordnet med hotell til dere, og billig fest etterpå. Du med sesongkort på ØØ kan også få med folk til en billigere penge, og det jobbes med underholdning på puben før kampen. Og Fisse-Mike og Jonas har noen ord de skulle ha sagt til dere under her:

Sjå opp, hær kjæm vi! Norsk fotballs lokomotiv!