Jobbe, jobbe, jooobbe

Ja, slik lyder det ofte fra tribunen når Rosenborg spiller kamp. Eller. Strengt tatt, så gjør det vel ikke det så ofte lengre. Men vi har erstattet sangen med en rekke andre rop og sanger som maner gutta på banen til økt innsats. Kom igjen no. Kjempe! Blø for drakta! Ja, der har du vel oss. Typiske supportere som krever å få mer innsats og underholdning, slik at vi kan fortsette å stå der halvfeite på tribunen uten å gi noe spesielt tilbake? Neida, nå skal du høre.

Vi har vel gjentatt det til det kjedsommelige, men man kan gjerne se på Kjernen som et tverrsnitt av befolkningen ellers. Vi stemmer rødt, vi stemmer blått, vi stemmer ikke i det hele tatt. Vi går på ungdomsskolen, vi tar mastergrad og vi har droppet ut fra videregående. Vi er arbeidere, vi er ledere. Prester og leger. Vi har ikke så jævla mye til felles i det hele tatt egentlig. Bortsett fra at vi elsker Rosenborg da. Vi er i overkant lokalpatriotiske (Nei, ikke nazistiske, NFF. Lett å blande de to.) og vi ser på det å jobbe for Rosenborg som en ære, og synes spillerne og de ansatte i klubben dermed er priviligerte og bærer et visst ansvar. Derfor har vi rett og slett valgt å jobbe for Rosenborg selv.

Vi jobber for Rosenborg hver dag, på alle mulige måter. Du vil nok bli overrasket hvis du møter Rosenborgs supportermiljø for første gang og forsøker å se hvor mange timer som legges ned. Vi jobber på hver kamp med å fremføre visuell og verbal støtte. Vi viser frem flagg og bannere på hver kamp (Og noen ganger utenfor kamp. Det er ikke så lett å kjenne igjen sitt eget fylkessymbol når man er kampdelegat i NFF, stakkars.), og på noen kamper viser vi frem mye større tribunearrangementer, altså tifo. Har du noen gang tenkt over hvor mange arbeidstimer som kreves for en tifo som dette?:

Har du tenkt gjennom hva det kreves av tegning og webdesign, liming og oppstreking? Hvor mange timer det tar å male? Som sagt, vi jobber for Rosenborg hele tiden. Vi jobber for Rosenborg når vi studerer melodier og videoklipp og kommer med tekstforslag, når vi sjekker reiseruter og koordinerer ferien vår med e-cupkvalik. Vi filmer kampene, selger supporterutstyr, rekrutterer nye publikummere, skriver disse artiklene, gir ut medlemsblad, og noen tar til og med på seg styreverv som innebærer mer kjeft og arbeid enn ros og moro.

Ingen av oss får selvfølgelig en krone for dette. Og det skulle da bare mangle, vi har jo valgt det selv. Det får holde med å få betalt i innsats fra spillerne. Så blø for drakta da!

Så hvorfor skriver vi dette? Jo, vi vil at du skal bli med oss! Du er jo allerede glad i Rosenborg, og vi kan love deg at seieren smaker bedre når du har bidratt til den selv. Vi kan starte med kampen med Godset. Der har Rosenborgsupportere jobbet frem en kampanje for å få flere på kamp. Her kan du bidra! Hvordan da? Jo, du kan møte opp og ta med deg en venn. Og vennen hans. Bli med å fylle tribunen. Klapp. Syng. Skap stemning slik at spillerne yter det lille ekstra. Både Mike og Jonas har lovet oss at det vil være belønningen. Så feirer vi seieren sammen etterpå og skåler for “a job well done”.