Kjernen spår sesongen 2014

Eliteserien starter i dag og hvis du vil beholde spenningen noen måneder til, bør du krysse ut siden snarest. Kjernen kan nemlig avsløre det meste som vil skje i fotballkongeriket i 2014. Vi luker ut selvfølgelighetene som at Kjetil Rekdal også i år vil være sur, at Dagbladet i morgen vil ha et oppslag om billige fotballturer til England og at ikke alle i Molde vil overholde promillegrensene heller i år.

Kjernen har ikke gått til innkjøp av ny spåkule siden den spede begynnelse på 2000-tallet, så bildene er ikke detaljerike nok til å fortelle oss hvem som får årets mål, hvem som scorer mest eller på hvilken bortetur Nicki Bille feier over flest kjendiser i år. Men hovedpunktene er listet opp måned for måned, vanen tro. Vi minner for øvrig om at Kjernen helt korrekt spådde at Sir Alex Ferguson ville melde sin avskjed i 2013. Si itj meir.

April:

Brann har kommet sent igang med sesongen og står uten seier på seriens tre første kamper. Majoriteten av supporterne boikotter dermed hjemmekampen mot Lillestrøm og etterlater et banner med at styret må gå.

Brodd slår Haugesund ut av cupen på straffer i 1. runde og Kjetil Rekdal utroper rogalendingene til gullfavoritt. – Mens vi andre vil slite med hardt kampprogram vil de få maks hvile til avgjørende kamper, sier I.

Tommy Høiland benkes til bortemøtet med Sandnes Ulf, men han rekker likevel å sende noen stikk til gamleklubben på Twitter underveis i kampen.

Egil Østenstad, Kjell Jonevret og Arne Larsen Økland må steppe inn og hjelpe Vikinghordene å holde et banner oppe når Haugesund er på besøk til byderby. Banneret viser teksten «Mi grena kje forr bublekålå førr ikkje te åss» og får minimal oppmerksomhet utenfor Rogaland.

En 22 år gammel mann fra Asker faller ned på sikkerhetsnettet under Øvre Øst når Nicki Bille setter inn 2–0 mot Odd. Syngende på Nicki Bille-sangen blir den toppløse mannen brakt ned, tilsynelatende like blid.

Brannvesenet må rykke ut til LSK-hallen, der 27 baller har satt seg fast i taket under en internkamp for Sportsklubben.

Mai:

I forbindelse med bortekampen mot Rosenborg fyrer Tommy Høiland opp stemninga med å skrive «kamp mot sølv guttene fra Trondheim i kvel! :-)» på nettsamfunnet Twitter. Dagbladet lager sak.

«Det såkalte hatoppgjøret» som mediene beskriver kampen som, ender for øvrig 0–0. Tommy Høiland er storfornøyd og har allerede stjernekommentaren klar til pressen: – Det er rart de ikke satset på at Nicki Bille skulle ta innkastene! Han er jo så god med henda, hehe. Men han var vel på sinnemestringskurs, ler Høiland.

Rosenborg stanger mot Nardo i en omgang, men banker inn fire mål etter pause når storebror slår lillebror 4–0 i cupens 2. runde. – Kampen i dag va litt som en god gammeldags pornofilm. Det starte med en omgang kjemisk fritt for konstruktiv dialog, mens man egentlig bare sitter å venter på overkjøring, blunker Perry til Adresseavisen.

I forbindelse med hatoppgjøret mot Vålerenga forsøker fire Lillestrøm-fans å kidnappe narkomane med hjem til togstasjonen. Heldigvis har Isko Boys kapret toget de hadde tenkt seg hjem med, og situasjonen ender kun med internettkrangel på tribunenorge.no.

Ole Gunnar Solskjær berger plassen med Cardiff i Premier League og Norges eneste idrettshistoriker Tom A. Schanke uttaler seg til hvert eneste norske medium.

Brann har begynt poengfangsten og laget blomstrer på banen. Supporterne boikotter derimot hjemmekampen på 16. mai for å protestere mot billettprisene på fotballens nasjonaldag.

Juni:

Perry stråler etter 4–0 over Lillestrøm på Lerkendal og sammenlikner kampen med en god gammeldags rullekake, uten at mediene helt får tak på hvorfor.

Turneringstråden for Copa del Sol 2015 har allerede nådd 26 sider på RBKweb.

Rade Prica besøker en Rosenborg-trening på ferie i Trondheim og snakker på seg gult kort.

Oddrane er for første gang hovedsak på VG, når de etter 4–0-tap mot Sogndal legger ut laget på salg på finn.no. Ekspertene er delte i synet på om dette er et tegn på sprudlende humor eller om norsk fotball har et holdningsproblem.

Cristian Gamboa løper to baller over streken og scorer to mål mot England når Costa Rica banker Three Lions 3–1. Costaricaneren selges til Liverpool for 130 millioner før kampen er ferdigspilt.

Tor Ole Skulleruds Molde ligger på nedre halvdel av tabellen og bedre blir det ikke da man taper 2-0 mot Bodø/Glimt på Aspmyra. – Tor Ole har vår fulle tillit, heter det fra Molde FK.

Juli:

Ole Gunnar Solskjær får seg sommerjobb som Molde-trener.

Bergen har ikke hatt en eneste solværsdag siden påske og Brann-fansen protesterer mot det dårlige været med å ikke møte opp i hjemmekampen mot Viking.

Perry er illsint etter 0–0 mot Vålerenga på Ullevaal og beskriver kampen slik: – Under kampen i dag så vi litt ut som noen forbanna brukshunda som gikk blodspor. Og vi va ikke særlig flink, påpeker han. Morten Gamst Pedersen bommer på alle sjansers mor og Tommy Høiland spør sine Twitter-følgere om finnmarkingen har fått Renati i øyene ;P

Tre Odd-spillere drikker tilsammen 17 tequilla ute på byen natta før hjemmemøtet med Haugesund 20. juli. Opptrinnet blir verken skrevet om, snakket om eller merkelig nok i det hele tatt oppdaget.

Stabæk og Brann spiller 1–1 på Nadderud i en relativt kjedelig kamp på et glissent Nadderud. Kampen er glemt sekunder senere, mens kamptrådene på de respektive supporterforumene begge når 50 sider etter at Stabæk Support lykkes med å rappe et banner fra de glade guttene fra vest.

Molde–RBK spilles uten bortesupportere, etter ønske av Ole Gunnar Solskjær. Kampen ender 1–1 og en og annen fyllekjører går ut i media og reagerer på sang i gatene.

August:

Hatoppgjøret mellom LSK og VIF inneholder tre tifoer i hver omgang, noe som vies sekunder på Fotballkveld. Etter det er det duket for FC Football, der et klipp av Wayne Rooney som mister drikkeflaska går på repeat fjorten ganger med en tårevåt Thomas Aune.

Jonas Svensson er tatt ut på landslaget etter en strålende sommer og Perry er full av lovord om midtbaneterrieren: – Jonas e kompakt og lojal, litt som en kinesisk kamphund. Også er han litt som Red Bull, den energidrikken. Proppfull av energi og kan brukes i mange forskjellige drinker, smiler Rosenborg-treneren.

NFF setter sjøl opp semifinalene i cupen i år, for at klubbene skal få minst mulig reiselengde. Odd glemmes av i oppsettet, Solskjær får innvilget cupfinale og Rosenborg får hjemmekamp mot Lillestrøm, en kamp man senere vinner 2–1.

Tifo Trondheim tar hjem pokalen i Kjernen Cup og lagets eminente keeper poserer naken med pokalen på Facebook senere på kvelden.

Rosenborg spiller 0–0 hjemme mot Vojvodina i siste kvalikrunde til Europa League og Esten O. Sæther har en kronikk i Dagbladet der han påstår at Rosenborg ikke er som før. Heldigvis vinner Rosenborg 2–1 i returoppgjøret og går til gruppespillet.

Sogn Avis advarer nabobygdene mot å oppholde seg utendørs i dagene etter Sogndal–Lillestrøm, da forsvunnede fotballer kan komme dalende ned fra himmelen.

September:

Norge slår Italia 1–0 i åpningskampen i EM-kvaliken og Norges eneste idrettshistoriker Tom A. Schanke brukes resten av uka på å fortelle hvert eneste medium i hele Norge hvor stor prestasjon dette er. Etter kampen viser NRK bilder av tre nordmenn, alle i Pirlo-drakt, som synger Alt for Norge.

Brann har fortsatt håp om gull og er godt med i medaljestriden, men publikum svikter laget i hjemmekampen mot Sandnes Ulf i protest mot den sittende regjering.

Henning Berg stiger i gradene i Legia Warszawa og er nå leder av den mer kjente supporterklubben til den polske hovedstadsklubben. – Dem sa jeg så ut som en av supportera, sier Berg til Romerikets Blad.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal er misfornøyd med sesongen og langer ut mot det harde kampprogrammet. «I» ønsker en 12-lagsserie uten høkkertlag – pussig nok – da VIF foreløpig ligger som nummer 13.

Rosenborg blir hakkemat i åpningskampen av Europa League og taper 4–0 mot Lazio på bortebane. Noen morofanter fra østlandet melder inn Rosenborg BK på statist.no mens TV 2-ekspert John Carew uttaler seg om at trøndernes storhetstid er over.

Oktober:

Vaktene på Åråsen er tent foran møtet med Rosenborg og stemningen blir ikke dårligere av målfeiringen etter Jonas Svenssons 1–0-scoring tolv minutter på overtid. Fem trøndere og pussig nok Mike Jensen blir tatt med ut.

Bodø/Glimt når 10 000 likes på Facebook rett før hjemmemøtet med Stabæk. Milepælen markeres med tifo av en blå tommel. Glimt får poengtrekk.

Under overskriften «Med mye til felles» portretteres en av Kjernens forsangere i Trønderbladet. Han nekter likevel å vise fram eventuelle tatoveringer på bildet med Nicki Bille.

Daniel Örlund står som en levende vegg, redder to straffer og sørger for at Rosenborg berger 0–0 borte mot Tottenham i Europa League. Svensken ser ut som han nettopp har mistet hele familien i intervjuet etterpå og takker forsvaret for en god innsats.

Vålerenga raser nedover mot kvalikplass etter 4–0-tap mot Rosenborg på Lerkendal. Klanen hevner seg med å synge «trommer er for bønder». Heldigvis er det ingen som får med seg det grove overtrampet fra odølingene.

Solskjær får sparken i Cardiff og tar igjen over for Skullerud i Molde. Nordmøringen vil stenge av supporterfeltet til Rosenborg, men får utrolig nok avslag.

Perry har engasjert seg på Twitter, men klarer ikke å formidle en setning på under 140 tegn.

November:

Oddrane jubler for økt sendetid på Sporten etter at Rosenborg sikrer seriegullet i nest siste runde mot Odd på bortebane. Kjernen får invitasjon til gullgrillfest sammen med hjemmefansen.

Bunndramaet mellom Sogndal og Stabæk ender med borteseier på Fosshaugane og Ingebrigt Steen-Jensen komponerer låta «Happy ending».

Rosenborg og Molde møtes i nok en cupfinale. Romsdalingene varsler tidenes tifo, som denne gangen er masse blå flagg og to bannere med 4 og 2 på. Rosenborg vinner finalen på straffekonk. Nicki Bille filmer sitt eget seiersmål og legger det ut på kortfilmtjenesten Vine.

Perry er ikke bekrymret etter at Rosenborg ryker ut av Europa League. – Rosenborg e i Europa for å lær. Vi e jo omtrent like erfarne som jentan i livet te han Nicki, sier Perry.

Desember:

RBKweb-forumet raser etter at NFF har utsatt slipp av neste års terminliste med to dager sammenliknet med antall snittdager etter serieslutt det bruker å komme.

Foran siste kamp i Europaligaen, der RBK allerede er ute, uttaler John Carew i Dagbladet at han mener trønderne var sterkere på 90-tallet.

Med sterkt overskudd tar Kjernens tursjef seg en fortjent ferie til Liverpool. #YNWA

Odd glemmes av på neste års terminliste, så Ham-Kam følger Sandefjord og Tromsø opp i Tippeligaen.

Brann-supporterne boikotter julaften etter at den havner på en onsdag. Tre ultrasgrupperinger på østlandet er med på boikotten og partene møtes på Geilo for å slåss i stedet.

Byåsen vinner sensasjonelt kvinnecupfinalen i håndball med seier 28–26 over Larvik i Oslo Spektrum. Tommy Høiland spør Nicki Bille på Twitter om han bidro med noen scoringer, men dansken sjøl får ikke svart da han er på bankett.