Drømmen om øyeblikket

Plastikklaget fra lille, kjedelige Molde er tilbake i byen. Ironisk nok er disse få, tannløse supporterne fra den lille landsbyen med på rammen rundt en av årets store kamper til det mektige storlaget Rosenborg. På mektige Lerkendal. Det har nå blitt sånn. At de er så kjedelige og tantete gjør forsåvidt at de er enklere å hate. Vi tenker liksom aldri «wow, se den tifoen» eller «herregud, nå blir vi pissa på» fra tribuneplass mot Molde.

De er irriterende gode om dagen. Ikke fordi de er så forbanna dyktige på talentarbeid eller noe. Man sier suksess ikke kan kjøpes for penger. Hehe. Neivel. Det er vel bare sånn at den lille fiskerlandsbyen med bare 26 000 innbyggere produserer gode fotballspillere på løpende bånd da.

Men disse kampene er artigere når vi slår et lag som er topp tre og ikke nummer åtte. Vi tørster etter revansje. Vi er såret, kanskje mer enn aldri før mot Molde. Vi tenker på disse tapte kampene og vet at neste gang vi knuser dem, så vil det smake så uendelig mye bedre. Ingen ønsker å tape, men fordelen med tap er alltid drømmen om revansje. Det er deilig å slå nedenfra, selv om vi aldri blir lillebror i disse oppgjørene. Det er faktisk litt deilig å være litt underdog og lese at ekspertene tror på motstanderne.

For selv om det kanskje blir 0-2 i kveld, kanskje det regner, kanskje publikum ikke har troa og blir hjemme og ser plastikkfotball fra England i stedet, kan ingen ta fra oss å drømme i kveld. Vi drømmer om fulle tribuner. Egentlig krever vi det. Det er så enkelt å kjøpe billett. Vi drømmer om at alle i Kjernen synger 20-30 % høyere enn de vanligvis gjør. Vi drømmer om at Nicki Bille krangler inn 3-2 på overtid. Gjerne med hånda, Gjerne med pistolen, minstemann eller hva søren. Vi skal ta dem nå. Og vi skal bidra til det. Vi skal gi alt vi har for dette laget. Kom igjen nå, Rosenborg. Dette kan bli en deilig avslutning på helga.

Forresten: Det vil være salg av medlemskap og bortetur til Drammen i dag. Dit skal du. Alt var bedre før, vi skal sørge for at rekka vår med hjemmekamper uten tap ikke blir ødelagt. Vinner vi ikke mot Strømdsgodset i Drammen er de à jour med oss. Rosenborg trenger vår støtte!

Vi sees på Lerkendal i kveld! Kampstart kl. 18:00. Billetter kjøper du via Billettservice.