Terningkast 2

Hoftun rulla terningen i fjor, som vi kommenterte den gang da. Vi er litt spent på hva den terningen ruller på hvis du prøver i dag? Det er vel litt hipp som happ, tenker vi. Mye tyder på at det er et reelt terningkast det er snakk om. Rull den en runde og se hva som skjer, det er nesten 17 % sjanse for at det blir topp. Det minner oss faktisk om noe, men vi er ikke helt sikre på hva? Jo, det stemmer, det. Angrepsspillet til Rosenborg de siste 16 månedene. Spill ballen en retning, så er det en sjettedels sjanse for at du treffer medspilleren perfekt. Hipp som happ. Rull en terning.

Så kan man spørre seg. Var det dette vi skulle skape? Var det derfor vi byttet trener og hele den sportslige strategien? Tilbake til røttene. Flotte ord. Og fllotte ord har vi hørt mange av de samme månedene, det skal de ha. Morsomme metaforer, og artige ordspill har han alltids på lur den godeste Perry. Fine ord om hvor vi vil hen kommer det stadig vekk fra både Perry, Hoftun og alle andre i klubben. Men betyr de noe? Blir det fortalt til spillerne?

For vi sliter med å se endring over tid, det må vi ærlig innrømme. Og det er ikke spillerne det er noe galt med, det er vi villig til å påstå. Jovisst kunne vi tenkt oss en mer naturlig målscorer. Jovisst kunne vi tenkt en høyreback som faktisk var høyreback. Men det er da ikke der det ligger. Vi har hentet mange spillere de siste årene. Spillere med god innstilling, og som er gode nok til å vinne Tippeligaen. Så vanskelig er det da heller ikke, vi var 45 minutter unna å klare det i fjor. Men spillerne må vite hvordan de skal spille.

Og Perry vil spille 4-3-3, og «tilbake til røttene». Det har han ordnet eget spillestilsdokument på og greier. Stilig! Hvilke røtter er vi ikke sikre på. Mange av oss trodde det hadde noe med Eggen og den spillestilen som tok oss til topps i en generasjon å gjøre. Men vi fikk en leksjon i den stilen her om dagen, og det liknet visst ikke så mye på den. Og det forstår vi godt, for Perry har fortalt oss at den stilen funker ikke i dagens moderne fotball. Den funker visst bare i Orkla. Og i Real Madrid, Dortmund, Ajax og sånne småklubber som vi ikke liker å sammenlikne oss med lenger da.

Men det er ikke så lett å sette opp en kampplan da, må vite. Vi møter jo stadig «en av Norges beste lag» hver gang vi skal spille kamp, skal vi tro uttalelsene. I går for eksempel møtte vi laget som for et år siden parkerte bussen på Lerkendal i sesongen de kom 18 poeng bak oss. Og den gang hadde de det norsk media fremstiller som norsk fotballs Messias som trener. Det er bra vi har hatt fremgang i spillet vårt og «snakker mer på detaljnivå» siden den gang da. Så slapp vi å tape mer enn vi gjorde. Og flaks at Molde har byttet trener, er spent på hva som skjer når den nye treneren der får satt preg på laget sitt. Men det er vel nærmere 18 måneder frem i tid, skulle vi tro.

Men kampen i går skal vi visst bare riste av oss, slik at «vi kommer opp på hesten igjen» og spiller slik vi gjorde mot Glimt. Takk for beroligende ord, Perry. Vi gleder oss. Artig og angrepsvillig fotball.

Men så var det terningen da. Vi ruller den vi. Aj aj, den landet visst på to denne gangen. Sånn kan det gå. Det var jo litt hipp som happ. Vi får komme oss opp på hesten til neste terningkast.