Ketchup

Ketchup, også skrevet ketsjup, er en saus som vanligvis lages av tomater, eddik, sukker, salt og krydder.

Det finnes imidlertid også en del andre typer ketchup. Bananketchup er populært på Saint Lucia. Som navnet tilsier, inneholder bananketchup bananer istedenfor tomater. En annen kjent variant av ketchup er navnet på effekten fotballag kan oppleve når det endelig løsner på målfronten, og det kommer mye på en gang.


Vi var spente da vi tuslet inn på stadion på Kolstad, det må vi ærlig innrømme. To timer senere hadde det stått 10-2 på tavla. Om de hadde hatt ei tavle, altså. Og det er jo egentlig slik det skal være. Slik vi burde forvente. Slik vi en gang brukte å forvente.

Men da vi tuslet inn i hjertet av Trondheim Sør før kampstart var det ikke helt slik følelsene var. Vi visste ikke helt hva vi skulle forvente. Og det sier vel kanskje sitt. Tre divisjoner skiller lagene, men vi gikk inn til kampen med usikkerhet. Hva om? Hva skjer da? For det har vært noe som har skurret i det siste. Jo visst, vi har bare tapt en offisiell kamp i år. Men det er ikke hele sannheten, er det vel. Vi har sett ut som et lag uten plan, og uten vilje og evne til å skape farligheter i alt for store perioder. Så hva om Kolstad fikk en ekstra boost av å ha selveste Rosenborg på besøk, kjørte på og puttet et par fra start. Og vi ikke klarte å skape mønster i påfølgende angrep. Slik tenkte vi. Og det første kvarteret fikk vi litt rett også. Men heldigvis klarte de ikke å putte. Heldigvis våknet Rosenborg.

Det relasjonelle har blitt bedre, men det er vanskelig å peke på hva, sier Hoftun. Vel, ham om det. Tror nesten den står best ukommentert. Vi mangler rett og slett ord.

Men i går så satt det faktisk noen relasjoner. Og det var veldig godt å se. Og det var godt å se at de malte på videre selv når seieren var sikret. Det var sikkert godt for laget å få følelsen av å kjøre over noen og vise at de var betydelig bedre. Håper de tar med seg den følelsen inn i serien. Vi trengte det samme vi også. Så takk for en fin kveld, Rosenborg!

Likevel. Taletrengte som vi er har vi lyst å nevne en ting til. For som sagt så er det nok godt for spillerne å ta med seg denne følelsen inn i serien. Men da forutsetter det vel at det er de samme som skal spille i serien. Vi biter oss merke i at alle målene i går ble scoret av tre spillere. Tre spillere som ikke får starte kampene i serien. Da regner vi med at treneren valgte å gi dem kamptrening nå for å få dem klar til seriespill. Noe annet ville vært dumt all den tid de offensive spillerne som starter i serien virkelig kunne trengt en slik selvtillitsboost om de skulle fortsette å spille der.

Til slutt vi vi føye til noe om ketchupeffekt. For det er ikke alltid man oppnår denne effekten. Er flaska full renner det det jo rett og slett over av ketchup. Ketchupeffekten oppstår når man har ristet og ristet på ei flaske med for lite ketchup i. Og når man endelig får den effekten, så er det godt der og da, men etterpå er jo flaska tom. Da krever det at man evner å fylle opp flaska på nytt. Men har man for lite ingredienser blir det vanskelig. Kanskje har man forsøkt å fylle ei for stor flaske, da bør man kanskje ta med seg ingrediensene sine over i ei litt mindre og passende flaske. Så bør de som ønsker å fylle den store flaska kanskje se om de kan finne noen nye ingredienser. Eller prøve et annet merke.