Europa

Ballen ruller videre, og da først og fremst nede i Brasil. For her oppe i Trondheim er det fortsatt fryktelig stille, om det er et godt tegn eller ikke vil vel vise seg. Neste kapittel i historien “Gamle storheter faller hardt når de først faller” ble i alle fall skrevet på Maracana i går kveld. Å kjøre på videre med den gamle suksessoppskriften når de manglet gjennomføringsevnen, og resultatene uteble, viste seg å ikke være så lurt. Offensiv fotball med høyt press på ballfører og vilje til gjenvinning derimot har vist seg å fungere meget bra. Så synd at det er slik at dette ikke fungerer i dagens fotball. I den ordentlige fotballen altså. Tippeligaen og sånn.

Men det er ikke Tippeligaen vi tenkte å snakke om nå. Vi tenkte å snakke litt mer om Spania og litt mer om Rosenborg. For det er det vi kunne tenkt oss akkurat nå. Rosenborg i Spania. Det begynner å bli ei stund siden, om vi ser bort fra sesongoppkjøringer. Men dit har vi tenkt oss i høst. Og veien den begynner allerede på mandag, for da er det trekning i den nest gjeveste europacupen. Trekning til 1. runde, for det er der vi starter per i dag. Men akkurat det får vi ikke gjort så mye med, nå hadde vi tenkt å komme oss litt oppover. Om det så var 7-8 runder frem dit, så har du og jeg og vi to tenkt oss frem til gruppespillkamper i Spania i høst. Eller Italia. Eller Tyskland, England, Nederland, Polen, you name it. La oss gjenreise Rosenborg sammen. Så sett av alle torsdager i uoverskuelig fremtid, så setter vi kursen mot Belfast, Færøyene og videre gjennom Europa med norsk fotballs lokomotiv.

Og forresten, sånn helt til slutt. Rosenborg Hockey melder nå at de er omtrent halvveis til målet om å samle inn penger til videre drift. Har du lyst på et topplag i hockey her i byen? Gå inn på rihk.no for mer info om hvordan du bidrar!