Å lære faren sin å p**e

Jada, spenstig overskrift. Det ble som nevnt fryktelig mye å ta tak i denne uka, og etter at Dagsavisen kom med sin Sollied-artikkel torsdag ble plutselig debatten rundt Rosenborg snudd på hodet igjen. Men vi har ikke tenkt å slippe onsdagens boklansering helt enda. Vi vil nevne et par ord om en mann som er mest kjent for å svare “Ingen kommentar” de siste årene. Det skulle du fortsatt med, Erik.

Vi føler egentlig vi var ferdig med å skrive side opp og side ned om Erik Hoftun som sportslig leder. Det meste er allerede nevnt, og Erik synes å være på vei ut av rollen. Så langt alt bra, og det har egentlig ikke skjedd noe nytt rundt dette de siste dagene heller. Men mannen er selvsagt viet en del plass i boken til Løfaldli, og dermed også et naturlig intervjuobjekt i denne. Og her kommer det heller egentlig ikke noe nytt frem, Erik gjentar det han sa i stormen i 2010 og står inne for sine egne handlinger. Det har vi full respekt for!

Men med all denne respekten, Erik, var det nødvendig å kommentere denne, når du først skulle bryte vanen din med å kommentere ting? Synes du, med fasiten i hånd, at avgjørelsen fortsatt er rett? Synes du at du kan stille deg til doms over Eggens treningsregime, all den tid du har styrt en klubb som stadig holder kortere og kortere i kampene? Ja, Eggen sto for en stor endring fra Hamrén, en ganske så stor og altomfattende en også. Det vet da vi også, Eggen hadde helt andre meninger på de aller fleste områder, blant annet var han langt mindre glad i oss organiserte supportere enn Hamrén var. Men bland ikke kortene, fordi det betyr ikke at fotballen hans var utdatert.

Det er nemlig umulig å lære faren din å p**e. Og det er umulig å lære Eggen hvordan man skal få gode resultater på fotballbanen. Han kan det fra før.

Så har vi respekt for at man ser på Jønsson som en mer langsiktig løsning, det gjorde mange av oss også. Men vi tok feil, grundig feil. Det innrømmer vi, og det burde du også gjøre. Ja, han brøt med Hamrens hus, eller Rosenborgs hus som du likte å kalle det på medlemsmøter i tiden etter Hamren. Er det lenge siden du selv har sett på en plansje med Rosenborgs hus på da? Akkurat, da er det kanskje litt dumt å stå fast på meningen sin om Eggen den gang, det er lov å innrømme feil i ettertid. Spesielt når man selv har stått for en nedbygging av ambisjonene, har gjort Hamrens vinnerlag til en klubb som satser på topp tre i Norge, og sliter med å klare det.