Åpent brev til Nils Arne Eggen

Kjære Nils Arne.

Vi har jo visst om mye av det som har foregått i kulissene. Også en del av det som ikke har stått i media. Men kompleksiteten og helheten i det kom først frem med boka til Løfaldli. Og nå sitter vi her med en vond smak i munnen. For at du som har løftet trøndersk fotball og Rosenborg opp på skuldrene dine og helt inn i himmelen har vært utsatt for en respektløs og uverdig behandling.

Vi legger ikke skjul på at vi ofte har vært uenige med deg, Nils. Sjelden eller aldri om hvordan Rosenborg skal spille, men mest om vår – supporternes – rolle. Det har i blant ført til diskusjoner med høy temperatur, hvor vi som regel ikke har entes om annet enn at vi er glad i Rosenborg og ønsker det beste for klubben.

Så skjønner vi jo at det er vanskelig for mange i klubben å få sin autoritet utfordret og bli satt på plass av deg. Men selv om vi vet det sitter mange dyktige mennesker på Brakka som gjør viktig og nødvendig arbeid for klubben, så var det ingen i administrasjonen som vant seriegull i 2010. Derfor blir det for oss meningsløst når Alstad og Hoftun peker på samarbeidsproblemer mellom deg og enkeltpersoner i administrasjonen når de prøver å forsvare at du ikke fikk fortsette.

For hvis vi må velge mellom en av verdens beste trenere og hvem som helst andre i klubben, så velger vi nemlig treneren. Hver gang.

Vi skjemmes. Over at man gjemmer seg bak slike absurde unnskyldninger. Over at man skyver spillergruppa foran seg, når de ikke hadde noen problemer med å ha deg som trener. I det hele tatt skjemmes vi over at du, som tidenes norske trenerlegende, ikke møter den respekt du fortjener.

Til helga skal du hedres med statue og egen plass på Lerkendal. En heder du ikke har bedt om, men som du så til de grader fortjener. Men du fortjener mer. Blant annet en ting du aldri vil få fra de ansvarlige. En unnskyldning. Derfor får du det nå fra oss.

På vegne av oss selv:

Vi beklager at vi stilte oss bak klubbens valg om å gå for Jan Jönsson i stedet for å la deg fortsette.

Vi beklager at vi har stemt på gjenvalg av flere av styremedlemmene som i sin tid ikke vurderte deg som god nok.

På vegne av RBK-supportere overalt og hele klubben:

Vi beklager at kompetansen din ikke ønskes velkommmen på Lerkendal.

Vi beklager at ansatte i Rosenborg får seg til å antyde at du er utdatert og at kunnskapen din ikke er relevant i dagens fotball.

Vi beklager at klubben ikke har tatt vare på tankegodset ditt og har latt livsverket ditt forfalle.

Vi beklager at det er vi som gir deg denne unnskyldningen og ikke offisielle representanter for klubben.

Men vi kan love at vi skal gjøre det bedre neste gang. Og at vi skal gjøre det som står i vår makt for å se til at klubbledelsen forvalter arven etter deg med respekt og innsikt til beste for klubben.

I respekt og takknemlighet,
styret i Kjernen