15 gode grunner til fest

Når det ikke står om gull, cupfinale eller poeng i Europa, er det fort gjort å gro fast i stolene i bortskjemte Trøndelag. Det vil si, ikke for en 10-12.000 av oss. Vi er der uansett. Men en del tusen av dere havner dessverre i en kategori som vi må dra litt etter oss. Dere sjekker yr.no før kampen, liksom. Ikke for å kryssjekke om du skal ha lue på, men om du i det hele tatt skal vurdere å dra. Til tross for at vi uffer litt over dere iblant, vil vi ha dere med. Lerkendal er så utrolig fett når det er fullsatt. Enda fetere enn til vanlig, liksom. Derfor har vi satt opp noen punkter til at dere skal komme på søndag. Vi møter Aalesund, men dere skal se Rosenborg.

1.Rosenborg på Lerkendal.
I kveld skal vi se Rosenborg.

2.Vi kjemper om bronse.
Vi leder med to poeng med seier. TO POENG! Vi har alle de gode kortene på hånda, vi har hjemmekamp nå, to hjemmekamper på rad senere og vi avslutter hjemme. Dette skal vi fanken ikke rote bort.

3.Det står om Europa.
På mange måter skiller det mer fra tredje til fjerdeplass enn fra første til andre. Nå står det om Europacup eller ikke.

4.Supercup på Lerkendal i 2016.
Vi kommer nok ikke dit. Men tenk så teit om drømmen knuses i oktober 2014 da. Andre vil le av oss. Det vil vi ikke. Kom og syng, vi skal få ut det lille vi kan få av denne sesongen.

5.Fullsatt Lerkendal er fett
Vi har det gøy uten dere, ikke tro noe annet. Vi hører dere uansett ikke, for vi gauler som faen at vi kun hører oss selv, samt sidemannen som skriker frem øresus. Men vi elsker fullsatt Lerkendal, det gjør dere også. Må det virkelig være 16. mai på kalenderen for at dere gidder å møte opp?

6.John Hou Sæter
Han kan ta rekorden som yngste elitedebutant for RBK siden Ola By Rise i 1976. Det kan fort være en milepæl vi snakker om i årevis. Du kan se det live! Eller på Sumo da…. Men det er kanskje ikke like kult å fortelle sønnen din når dere ser ham runde av karrieren i 2035? ;)

7.Vi er gode hjemme
Herregud, så dårlige vi har vært borte i det siste….Men HJEMME! Vi kommer under, men slår tilbake. Tre av tre hjemmeseiere nå. Fin start for et fort. Vi skal fortsette den statistikken!

8.Aalesund hjemme – aldri tap
Når RBK møter sunnmøringene går vi aldri hjem med null poeng. Jaja, så flakset han hjelmkeeperen inn en latterlig heldig scoring på overtid i 2007 og det føltes som et tap. Men vi taper aldri og det er alltid artig når vi møter dem.

9.Senkamp og dugg i gresset
Dere kommer til å bruke det som et motargument, men det er det ikke. Søndag klokka 20. Dere klager jo aldri på kamptidspunktene når det er Arsenal og Real Madrid som er her? Flomlys og dugg er det på søndag også. Det blir litt Champions League-feeling med det. Deilig. Hvis dere er helt desperate kan dere laste ned hymnen her (https://www.youtube.com/watch?v=Tr6iK8akuqk) også later dere som Aalesund er Valencia. Nei, helt seriøst. Å gå til Lerkendal og se flomlyset skinne over banen. Det skal gi gåsehud – hvis ikke er du rett og slett ikke glad i RBK. Punktum.

10.Kjernen
Nå har vi ramset opp så mange kule grunner at vi for lengst har lokket med en 150-200 ekstra. Og de som er der og bare mumler til vanlig, skal kauke som faen. De som kauker som faen har nå blitt så gira at de har tatt seg fri mandag. Vi skal lage fest.

11.Øl i krana
…på øvre også på søndag! Og brus i kiosken da.

12.Lenge til neste gang
Neste hjemmekamp er først etter landslagspausen, som igjen er etter LSK borte. 19. oktober er lenge til. Du har tid til å ta ut alt og komme tilbake like frisk mot VIF.

13.Kampen går ikke på hovedkanalen til TV2
Den går på Zebra. Har du ikke Zebra!? Så synd, da må du på Lerkendal. Har du Zebra, du? Kom læll.

14.Samholdet
Ja, så er det ikke alltid laget presterer slik som vi håpet eller kanskje krevde. Men det er en del av fotballen og det å være supporter. Være litt sur med sidemannen, rusle hjem, si “gidde itj å she fotballkveill nå i hvert fall!” også gjør man det likevel, så blir man litt mer sur også slenger man ut noe skit på sosiale medier. Sur er man best sammen med andre.

15.Vi bygger lag
RBK skal bygge et slagkraftig offensiv. Du skal være der og legge til rette med støtte. Vess itj, hold kjæftn din! Ikke sitt hjemme på Flatåsen eller Strindheim og skriv på Twitter om hvor dårlige vi er hvis du ikke klarer å dra ræva di til Lerkendal engang.