16 år og 258 dager

Vi har akkurat kommet hjem fra kveldens hjemmekamp mot Aalesund. Det ble 3-0-seier, mål av Mike Jensen (6. spilleminutt), Holmar Örn Eyjolfsson (42. spilleminutt) og Tomas Malec (49. spilleminutt). Vi er fortsatt ubeseiret mot Aalesund på Lerkendal. Egentlig var vi vitne til en helt vanlig fotballkamp i kveld, men allerede nå vet vi at søndag 28. september 2014 likevel var en historisk kveld på Lerkendal. En kveld som skal skrives om i klubbhistoriebøkene, snakkes om på Brakka i lang tid og ikke minst bli mye omtalt på Strinda videregående skole.

I kveld var det nemlig 16 år og 258 dager siden tidenes yngste RBKer ble født. I det 81. spilleminutt fikk John Hou Sæter sin debut som eliteseriespiller for Rosenborg Ballklub.

Sæter ble født 13. januar 1998. Han er oppvokst på Rosenborg i Trondheim. Fram til 2012 spilte han for Idrettslaget Trond og siden 2013 har han vært spiller for Rosenborg Ballklub. Sæter har alltid vært flink til å tilpasse seg nye og høyere nivå i fotballen. I 2013 var han fast juniorspiller for RBK og i år har han vært fast spiller for RBK2.

24. april 2014 fikk Sæter sin A-lags debut for RBK i cupkampen mot Orkla i 1. runde. Han spilte hele kampen som endte med 3-0-seier på Orklabanen.

Siden dette er starten på historien: Vi gleder oss til fortsettelsen med John Hou Sæter som A-lagsspiller for Rosenborg! Òg ikke minst gratulerer med debuten.

RBKTVs intervju med John Hou Sæter etter kampen:

 

Avslutningsvis kan vi nevne at Ola By Rise var ni dager eldre enn Sæter da han debuterte for Rosenborg, 8. august 1977.