Historien om ei nettside

I dag, torsdag 29. januar 2015, er det 19 år siden Kjernen ble stiftet, mandag 29. januar 1996.

Internett er og har alltid vært et viktig statsningsområde for Kjernen. Vi har hatt nettsider helt siden starten i 1996. Det representerer intet mindre enn 19 års internetthistorie. Nettsidene er en viktig del av Kjernens historie og utvikling gjennom tre tiår.

Internett er i bunn og grunn en ferskvare som konsumeres i stor skala. Man lever i nuet på nettet og ser seg sjeldent langt tilbake i tid, eller tar seg tid til å konservere innholdet man kommer over. Innholdet man ønsker å finne er tross alt bare fem-seks søkeord unna.

Det er ikke umulig å gjennomføre en komplett tidsreise fra 1996 til i dag for kjernen.com. Vi har ved hjelp av «internettarkivet» og Kjernens arkivsider valgt å gjennomføre og dokumentere en slik tidreise. Dermed har vi forsikret oss for ettertiden at 19 års internetthistorie kun forblir fire søkeord unna; «historien om ei nettside».

Òg ja, dette innlegget er kjempelangt, til tross for at vi har vært kortfattet og svært selektiv for å unngå nettopp dét.

Dette er overhodet ikke Kjernens komplette historie, kun et kort resymé av en mikroskopisk del av kjernen.com. Dette er historien om ei nettside. Dette er historien om kjernen.com.


Forhistorie

På midten av 90-tallet hadde Rosenborg en offisiell supporterklubb som het Rosenborg Supporterklubb. Supporterklubben hadde tidvis mange medlemmer fra alle kanter av landet, men gjorde lite ut av seg visuelt og verbalt under kamper.

Fragleberget var alternativet for dem som ønsket å stå på kamp og bidra med visuell og verbal støtte til RBK. De var plassert midt på Store Stå på Lerkendal stadion og organiserte bussturer til enkelte bortekamper. Fragleberget hadde imidlertid pådratt seg et noe dårlig omdømme, og en ny og bedre organisert supporterklubb ble stadig mer etterspurt blant medlemmene.

Før 1996-sesongen ble Fragleberget splittet, og en ny supporterklubb tok form. Først under navnet Rosenborgs Harde Kjerne, men ganske snart til bare Kjernen. Det var – på alle måter – en kameratgjeng. Begrenset i omfang, men sprunget ut fra et felles ønske om en supporterklubb der oppofrende og lojal støtte sto i fokus.


1996

29. januar 1996 ble Rosenborgs Harde Kjerne stiftet:

Rosenborgs Harde Kjerne er en uavhengie supporter klubb for Rosenborg. Vårt mål er å samle de mest hardbarka supporterne på Lerkendal for å støtte RBK maksimalt igjenom hele kampen.

Framsiden til Kjernens absolutt første nettside er vist i skjermbildet nedenfor.

24. desember 1996.
24. desember 1996.

På nettsidene finner man informasjon om blant annet medlemskap:

Så enkelt blir du med i Rosenborgs Harde Kjerne:

MØT OPP PÅ LERKENDAL I KLOKKESVINGEN (Asfaltbiten), STILL DEG SAMMEN MED OSS, SYNG MAX UNDER HELE KAMPEN.

Verre er det ikke.

Det koster ingen ting å være med i Rosenborgs Harde Kjerne. ALLE er velkommen, uansett alder.

Fakta for 1996

 • Leder: Ingen valgt leder
 • Tribuneplassering: Asfaltbiten
 • Medlemskontingent: Ikke innført

1997

I 1997 ble andre utgave nettsidene lansert og det første styret i Kjernen ble valgt.

26. juli 1997.
26. juli 1997.

15. juni 1997 flyttet Kjernen fra Asfaltbiten til A-feltet på hovedtribunen:

Etter møtet med RBK den 10/5 er det klart at Kjernen får A-Feltet på Lerkendal som sitt eget felt. Fra og med den 15/6-1997 inntar alle syngende supportere A-Feltet.

27. juli 1997 ble følgende beskjed lagt ut på nettsidene:

Den 6/8-97 vil det bli satt opp en infotavle på A-Feltet. Denne vil inneholde viktig info for dere som er medlemmer av Kjernen. Dette vil bli den eneste formen for informasjon som vil bli “distribuert” blant våre medlemmer.

Husk derfor å alltid sjekke tavla for ny info. Den vil bli hengende lett synlig for alle på A-Feltet (nederst på gjerde).

Fakta for 1997

 • Leder: Tommy Iversen
 • Medlemskontingent: 50 kr
 • Tribuneplassering: Asfaltbiten og A-feltet (fra 15. juni)

1998

I 1998 gjennomførte Kjernen sin første organiserte busstur, det var til serieåpninga mot Strømsgodset i Drammen. Kjernen sikret seg domenenavnet kjernen.com i 1998.

Et utvalg av nyheter fra 1997 og -97 er vist i skjermbildet nedenfor.

2. februar 1998.

I 1998 ble Rosenborg Supporterklubb og Rosenborgs Harde Kjerne sammenslått til RBK-Kjernen. Kjernen var blitt til en offisiell supporterklubb for RBK.

Fakta for 1998

 • Leder: Tommy Iversen
 • Medlemskontingent: 120 kr
 • Tribuneplassering: A-feltet

1999

I 1999 ble #Kjernen, IRC-kanalen til Kjernen på Undernet, lansert. Sommeren 1999 flyttet Kjernen fra A-feltet til G-feltet på tribune nord.

Medlemsbladet «Svart på hvitt» utgitt for første gang i 1999 og 9. mars ble nyheten om navnevalget offentliggjort:

Medlemsbladet snart klart

Etter en avstemningskonkuranse på mailinglista vår ble det avgjort at vårt nye medlemsblad skal hete “Svart På Hvitt”. Bladet gjøres ferdig i disse dager og vil gå til trykk i løpet av uka. Utsending av bladet vil skje i slutten av uke 11…. Gled deg….

To nyheter fra 1999 er vist i skjermbildet nedenfor.

6. juni 1999.
6. juni 1999.

Etter hjemmekampen mot Skeid, 13. juni 1999, ble Kjernen tilbudt ny plassering på Lerkendal av RBK:

Nytt felt?

Vi kan få lov til å bruke Felt G på nedre del av Adidastribunen fra og med neste kamp (uten å måtte betale noe mer, så vidt jeg har forsått).

G feltet er feltet helt nederst til høyre sett fra A-feltet. Altså opp mot asfaltbiten hvor vi sto før.
Om vi likte oss der kunne vi også få det som vårt faste felt framover, til en ny tribune står ferdig.

Fakta for 1999

 • Betalende medlemmer: cirka 1000
 • Leder: Tommy Blikeng
 • Medlemskontingent: 120 kr for voksen, 75 kr for barn inntil 15 år og pensjonister
 • Tribuneplassering: A-feltet og G-feltet (fra 20. juni)

2000

I år 2000 ble tredje utgave av nettsidene lansert. Nettsidene i 1998 og 1999 var i hovedsak en videreutvikling av nettsidene som ble lansert i 1997. 15. mai 2000 ble Kjernens debattforum lansert.

20. oktober 2000.
20. oktober 2000.

8. desember 2000 ble medlemmene oppfordret til å delta i diskusjonen om Kjernens framtid:

Kjernens framtid – hva gjør vi?

Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å melde seg på Kjernens Mailingliste og bli med i diskusjonen om hvordan Kjernen skal formes framover.

Fakta for 2000

 • Betalende medlemmer: cirka 1000
 • Leder: Tommy Blikeng (til juli) og Roger Aabel (fra juli)
 • Medlemskontingent: 120 kr for voksen, 75 kr for barn inntil 15 år og pensjonister
 • Tribuneplassering: G-feltet

 2001

Årets første innlegg på nettsidene, 3. januar 2001, prøver å korte ned ventetida til seriestart:

Om å gjøre vintern levelig

Det er faktisk ingenting nytt å skrive om for tida. Overhodet ingenting. Vintern er stort sett bare kjip. Og kald. Vintersport, for eksempel, må kun anses som temmelig uviktig.

Kjernen fikk sin debut på tekst-TV, 28. februar 2001:

Kjernen-info på tekst-tv

Fra nå av kan man finne info fra Kjernen på Eurosports tekst-tv (side 472.) Man kan kanskje ikke regne med å finne all verden av nyttig info der, kun det aller viktigste vil bli lagt ut. Fortsett å bruke kjernen.com!

1. desember 2001.
1. desember 2001.

12. mars 2001 opplevde Kjernen også å måtte flytte infomasjonsside på tekst-TV:

Kjernens tekst-TV side er flyttet

Fra og med i dag av vil du finne info om Kjernen på Eurosports tekst-TV side 818. Vi er vant til å bli flytta rundt omkring, vi…no problem!

11. mai 2001 meddelte [webred] at de høstet skryt i en overhørt samtale på butikken:

Skryt i kassakøa på Rema

Idet en av [webred]’s medlemmer stod i kassakø på Rema i Fossegrenda for å betale sin daglige sixpack med lange grønne overhørte han en samtale mellom to voksne menn (40+) der den ene i rosende ordelag omtalte spillersidene på rbk.no og all den vidd og humor man kunne finne der. Dette medførte i sin tur at den andre av de to, forøvrig den av de to som var ikledd dress, repliserte av dersom han var på jakt etter virkelig morsomme kommentarer og nyheter relatert til Rosenborg (ordrett gjengitt) så burde han heller klikke seg inn på kjernen.com, etterfulgt av en argumentasjon og skryt som til forveksling kunne ligne juryens begrunnelse ved utdelingen av en eller annen heders- eller ærespris.

16. juni 2001, flytting til for tredje gang til ny tribunedel på Lerkendal:

Godnyheter!

Kjernen nye plassering på nye Lerkendal blir som kjent bak målet mot Klæbuveien. Midt på. Nå er det også klart at vi får stå der for første gang i hjemmekampen mot Brann 1. juli. Forhåpentligvis blir vi der for godt da. I verste fall må vi tilbake til g-feltet i en kamp eller to. Det kommer an på progresjonen i bygningsarbeidet. Det ville for eksempel være dumt om vi fikk en takkonstruksjon i hodet.

Allerede 30. juli 2001 fant [webred] fram superlativene tilknyttet flyttinga til Tribune Vest:

Knall, folkens

Når Kjernen fikk ny plassering på Tribune Vest var det mange av oss som snakka om at dette var et være eller ikke være for Kjernen. Enten ville vi vokse fort og bli mye bedre på kort tid, eller så ville det bli som det hadde vært, noe som ville være å betrakte som en tilbakegang. Etter tre kamper på nytt felt kan vi bare si; Dersom det fortsetter på denne måten fyller vi hele nederste tribune i løpet av neste år. Vi er i ferd med å gi RBK den supporten de fortjener.

6. september 2001 sikret vi oss kjernen.no:

Kjernen.com og kjernen.no

Vi har nå kjøpt domenenavnet kjernen.no i tillegg til det eksisterende kjernen.com. Fritt valg nå altså. Dessuten kan ingen kjipinger komme og stjele det nå. Bæda!

Fakta for 2001

 • Betalende medlemmer: cirka 1000
 • Leder: Roger Aabel
 • Medlemskontingent: 150 kr
 • Tribuneplassering: G-feltet og Nedre Vest (fra 1. juli)

2002

I 2002 ble Kjernen uavhengig fra RBK. Sommeren 2002 streiket norske fotballspillere, organisert i Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO). I etterkant av streiken markere Kjernen dette ved å henge opp banneret «Ut av Niso – nå!». RBKs reaksjon til banneret var at de ønsket det fjernet under kampen, noe som ikke ble godt tatt i mot hos Kjernen. Dette førte til innkalling til ekstraordinært årsmøte i RBK-Kjernen hvor medlemmene skulle ta stilling til å være offisiell eller uavhengig supporterklubb.

28. juni 2002, få dager etter RBKs bannersensure, har styret i Kjernen innkalt til styremøte for å drøfte løsrivelse fra RBK:

Kjernen bryter med RBK?

Nok er nok, var RBKs begrunnelse for å fjerne banneret på torsdag. Samme begrunnelsen har styret for å sammenkalle til møte i dag. Ett punkt står på sakslista: Løsrivelse fra RBK?

14. oktober 2002.
14. oktober 2002.

Resultatet av styremøtet ble innkalling ekstraordinært årsmøte, 29. juni 2002:

Ekstraordinært årsmøte

Styret i RBK-Kjernen har besluttet å sammenkalle organisasjonens medlemmer til ekstraordinært årsmøte. Møtet holdes søndag 4. august klokka 1300. Det ekstraordinære årsmøtet vil bli bedt om å ta stilling til følgende: RBK-Kjernen – fortsatt offisiell supporterklubb eller uavhengige supportere? Styret vil redegjøre for konsekvensene ved de to alternativene, og legge frem sin anbefaling.

Vedtaket på ekstraordinært årsmøte 2002 ble løsrivelse fra RBK. I media og hos andre kritikere ble dette fremstilt som at Kjernen dumpet RBK.

Dagen etter ekstraordinært årsmøte, 5. august 2002, ble følgende lagt ut:

Fansen DUMPER RBK???

Ærlig talt! De som var på Lerkendal i går så da med selvsyn at vi ikke har dumpa noen som helst! Vi har gått over fra å være en “offisiell” supporterklubb til å være en selvstendig organisasjon. Bedre for oss og bedre for RBK. Det blir omtrent som å flytte hjemmefra. Man står på egne bein men blod er fortsatt tykkere enn vann. Ut over det er det business as usual. Nå skal vi bruke masse tid og energi på å bli flere, større og bedre i alle ledd. Det vet vi at RBK kommer til å hjelpe oss med. Samarbeid, kalles slikt.

Fakta for 2002

 • Betalende medlemmer: cirka 1000
 • Leder: Roger Aabel
 • Medlemskontingent: 150 kr
 • Tribuneplassering: Nedre Vest

2003

I 2003 vokste Kjernen seg stadig større på Nedre Vest. Vi gikk fra å «kun» benytte de midterste feltene på Nedre Vest til å ta i bruk hele tribunen.

20. mars 2003 ble følgende gladnyhet om sesongkortsalg offentliggjort:

Dæffen hainn….

Vi har vært en tur på brakka i dag. Der fikk vi et oppdatert tall på hvor mange som har betalt sesongkort på Kjernens felt. 592. Tenk det. 592. Det betyr at det på det som er Kjernens opprinnelige område nå kun er 90 plasser igjen. De fyker fort ut. Tør du vente lenger? Nå skal vi klare minst 700 sesongkort. Plasser får vi. RBK vil at vi skal bli mange. Det vil vi også.

22. mai 2003.
22. mai 2003.

Plassmangel på Nedre Vest skulle vise seg å bli et problem utover 2003 og neste sesong ble allerede planlagt så tidlig som 15. august 2003:

Neste sesong

Kjernen har i dag meddelt RBK at vi ønsker å disponere hele nedre del av Tribune Vest neste sesong. Det er fjortenhundre plasser. Fjortenhundre gærninger. Med diskutabel fysisk form, men med et udiskutabelt engasjement. Det blir bra. Vi satser på å selge tusen sesongkort på tribunen. Da er vi der vi skal være. Omtrent. Oppfordringa går ut allerede nå: Verv medlemmer. Og få dem med på kamp. Vi er på vei mot noe stort.

Sesongen endte med både seriegull og cupgull og RBK kunne stolt sende ut følgende beskjed til samtlige sesongkortkunder i Kjernen, 26. november 2003:

Stående og syngende – også i 2004

Følgende brev er sendt ut av RBK: Uendret pris, økte fordeler, og fleksibel betaling. 2003 har vært en underholdene og spennende sesong. Vi har tatt hjem “the Double” og spilt vår første sesong på “nye” Lerkendal. Med knappe 16.000 tilskuere i gjennomsnitt i Tippeligaen, er også Lerkendals publikum blitt norgesmestre! Aldri før har så mange sett norsk toppfotball gjennom en hel sesong.

Dere i Kjernen har vært en sterk bidragsyter i så måte. I 2001 var dere drøye 150 med fast plass på Lerkendal. I 2002 var dere omtrent 450. I år har hele 859 av dere hatt sesongkort og vært trofaste på samme felt. Dette har blitt sett, hørt og verdsatt – av spillerene, media og resten av publikum. Til neste år håper vi dere blir enda flere! Stående, syngende og seirende. Sammen med likesinnede på samme tribune tror vi dere kan løfte resten av laget og stadion til nye høyder.

Fakta for 2003

 • Betalende medlemmer: 1246
 • Leder: Christian Brøndbo
 • Medlemskontingent: 150 kr
 • Tribuneplassering: Nedre Vest

2004

En viktig milepæl i 2004 for Kjernen var å ta i bruk hele Nedre Vest som tribune.

2004 startet med en oppfriskning av nettsidene og 10. januar ble arbeidet sluttført:

Nettsider med nytt ansikt

Neida, [webred] ligger tydeligvis ikke på latsiden. Noe vi som er trofaste lesere av nettsidene er fryktelig glade for. Internett er et dynamisk medium, noe som hele tiden gir nye og bedre muligheter for forbedringer i funksjonalitet. Sånn som nå. Nå kan artiklene som postes også sendes som en tråd på forumet. Viktig informasjon kommer samtidig på nettsidene og mailinglista, vi har mulighet for å få alle nyheter via RSS eller lese dem på mobilen via wap.

19. september 2004.
19. september 2004.

16. april 2004 er det bare 376 ledige sesongkort på tribunen vår med kapasitet på 1589:

Kjøp kort før det er for seint

Allerede ved avslutninga av fjorårets sesong gikk vi ut og sa vi skulle selge 1300 sesongkort på Tribune Vest i år. Det virka kanskje som et i overkant stort og ambisiøst mål. Vel, nå er det solgt 1213 kort. Smak på det. Tolvhundreogtretten. Fy fan. Brakka melder at de har solgt 40-50 kort per dag i det siste. Vi har totalt 1589 plasser. Du skjønner tegninga. Har du i det hele tatt tenkt å vise deg på tribunen vår i år, bør du kjøpe kort. Mens du ennå kan. Det er ikke sikkert det blir en eneste enkeltbillett å få kjøpt. Halleluja.

Kjernen har et klart standpunkt mot salg av billetter på svartebørs. 13. september 2004 tok Kjernen er oppgjør mot salg av Champions League-billetter på svartebørs:

Kjernen og svartebørs

Da har vi allerede sett de første billettene på Kjernen-feltet ute på svartebørs. Folk som kun var interessert i å kjøpe billetter til Arsenal og deretter ville selge resten til høystbydende. Slikt vil ikke vi leve med. Kjernen har et klart standpunkt MOT svartebørs-mentaliteten. Derfor vil heller ikke de som vi oppdager legger ut våre billetter for svartebørs-salg få anledningen til å få kjøpt billetter fra oss. Så folkens: dersom dere ser linker som tilbyr dere pakker på enkeltkamper til langt over pris, så avstå fra å by på de. De som vi oppdager gjør dette kommer til å få billettene sine inndratt. Så enkelt gjør vi det. Kjernens billetter skal IKKE selges til overpris.

Fakta for 2004

 • Betalende medlemmer: 1647
 • Leder: Christian Brøndbo
 • Medlemskontingent: 150 kr
 • Tribuneplassering: Nedre Vest

2005

I 2005 fortsatte medlemsveksten for Kjernen til tross for sportslig nederlag for RBK. Kjernens tifogruppe ble skilt ut på årsmøtet i 2005 og Tifo Trondheim 05 var født. [webred] avsluttet 2005 med å utgi alle sine innlegg fra året i bokform. Kjernens webradio, senere kjent som Radio Kjernen, ble en suksess i 2005.

17. april 2005 var datoen for en «usynlig» forbedring av nettsidene:

Perfekt

Du merka nesten ingenting. Vi har skifta server, helt uten problemer. Det er vi fornøyde med. Sidene skal være raskere nå, det er vi også fornøyde med. Dette tolker vi selvfølgelig som et omen foran kveldens kamp. Dette skal gå glatt. Kjapt og uproblematisk. Slik vi vil ha det.

27. juli 2005 er 50 000 sidevisninger per måned temaet:

Statistikk

[webred] synes det er artig med statistikk og gjennomsnitt. Det har vi aldri lagt skjul på. Og nå har vi endelig fått tall på hvor mange som besøker oss. På nett, altså. Femti tusen besøk i måneden. Det er der det ligger. Det betyr at det er ganske mange som er hekta. Ganske mange som bare må ha den daglige dosen av vås og visvas. Sleivspark og stolpeskudd. Det er morsomt så lenge det varer. Vi håper ingen oppdager at vi ikke har greie på noe av det vi skriver om.

4. november 2005.
4. november 2005.

1. oktober 2005 spilte Rosenborgs juniorlag cupfinale mot Lyn og Kjernens webradio varet opp med direktesending:

En fin dag for fotball.

HUSK Kjernens webradio i dag. Direkte fra Lerkendal stadion kl 14.30.

Tifo Trondheim 05 fikk velfortjent skryt 29. november 2005:

Tifo Trondheim – året 2005

Initiativet til TT05 ble tatt før sesongen 2005. Tifo Trondheims første sesong er nå over. Det de ønsker seg mest av alt til jul er mer penger å jobbe for, og flere folk på dugnad, men først og fremst savner de et stort rom å jobbe i i Trondheim. Tifo Trondheim har satt farge på en rekke kamper i løpet av året.

Øvre Vest var 1. desember 2005 vurdert som ny tribune for Kjernen fra 2007:

Sesongen 2006

Styret har sett på plasseringen av Kjernen foran sesongen 2006. Det ble for en stund siden bestemt at vi fortsatt står på Nedre Vest i 2006. Når vi ser framover i tiden for Kjernen er vårt mål å utvide oppover langs Øvre Vest. Vi ønsker å begynne og benytte Øvre Vest til sesongkort i 2007.

Fakta for 2005

 • Betalende medlemmer: 1907, per 26.10.2005
 • Leder: John Inge Korsgat
 • Medlemskontingent: 150 kr
 • Tribuneplassering: Nedre Vest

2006

I 2006 startet planene om å omstrukturere styret til å ha flat struktur uten en valgt leder, dermed ble 2006 det siste året uten valgt leder.

Kjernen har en lang tradisjon å gå bak RBK i borgertoget på 17. mai:

17. mai

Kort varsel i år, men vi satser på at jungeltelegrafen gjør jobben sin. Jungeltelegrafen jobber sikkert på nasjonaldager også. De feirer vel ikke 17. mai i jungelen. Kjernen stiller selvfølgelig med egne flagg og faner i Borgertoget i morra. Det har jo blitt en fin tradisjon. Klubb og supportere feirer dagen sammen. Vi skal gå bak Rosenborg og gjøre det vi kan best, nemlig å gi dem en dytt framover.

29. oktober 2006.
29. oktober 2006.

12. oktober 2006 var seriegullet så godt som sikret, skal vi tro matematikerne:

Regneark

Norsk Regnesentral meddeler at det er 70,2 prosents sjanse for at seriegullet finner tilbake til sin rettmessige eier ved sesongslutt. Det har datamaskinen regnet seg fram til, blir vi fortalt. De har angitt sannsynligheten av hvert enkelt utfall i hver enkelt kamp. Og tatt høyde for hjemmebanefordel, kampprogram, skader, suspensjoner, sykmeldinger, dommertabber, vær, føre, bestikkelser, taktikkeri, lureutspill i pressen, bøter fra forbundet og vi veit ikke hva. Disse datamaskinene, altså. Litt av en oppfinnelse. Data har kommet for å bli, det kan det ikke være mye tvil om. Vi lar oss imponere over statistikerne, selv klarer vi bare såvidt å få satt opp et enkelt husholdningsbudsjett i Excel. Og det viser bare minus og røde tall uansett hva slags formler og maler vi legger inn. Men statistikerne får det til å gå opp. De finner fasiten og setter to streker under svaret. Det skal de ha.

Fakta for 2006

 • Betalende medlemmer: cirka 2000
 • Leder: John Inge Korsgat
 • Medlemskontingent: 200 kr
 • Tribuneplassering: Nedre Vest

2007

På årsmøtet 18. mars 2007 ble styret omdefinert til ledergruppe med flat struktur uten valgt leder.

Kjernens debattforum opplevde i 2007 tidvis stor pågang fra spamboter, men 21. januar ble motgrep satt i verk:

Spamboter, fortvil!

Forumet vårt har i lengre tid vært søpla med med spam. Etter mye om og men og lengre tid med testing av forskjellige forumløsninger har vi nå oppgradert forumet til et spamsikkert et. Alle poster og alle brukerkontoer er beholdt, så det er bare å skrive på som før.

21. september 2007.
21. september 2007.

I 2007 Radio Kjernen stort og kunne meddele tillatelse til radiosending fra alle RBKs hjemmekamper 2. april:

Din bart på eteren

Radio Kjernen har i år fått tillatelse til å sende alle RBKs hjemmekamper i eliteserien og cupen på web.

Fakta for 2007

 • Betalende medlemmer: 1650
 • Leder: Ledergruppe med flat struktur
 • Medlemskontingent: 200 kr
 • Tribuneplassering: Nedre Vest

2008

Fra 2006 til 2007 opplevde Kjernen en liten nedgang i medlemstall, noe som snudde i 2008. I 2008 startet arbeidet med planlegging av helt nye nettsider. 2008 ble Kjernens siste sesong på Nedre Vest.

28. februar 2008 var Radio Kjernen tilbake på nett etter teknisk tilbakefall:

Radio Kjernen – tilbake igjen

Som en del (forhåpentligvis) har lagt merke til har ikke Radio Kjernen vært på lufta siden det store serverkrasjet i jula. Men takket være gode hjelpere og god tid kan store og små hjerter glede seg over at deres favorittradio igjen er tilgjengelig.

20. oktober 2008.
20. oktober 2008.

Arbeidet med nye nettsider startet for fullt i 2008 og 1. oktober ble birdagsytere etterspurt:

Kjernen søker nye folk til webgruppa!

Et av styrets viktigste mål for denne sesongen er å få opp en ny/forbedret hjemmeside innen 2009. Webansvarlig i ledergruppa føler nå at jobben med å lage en fyldig og god kravspesifikasjon er fullført; vi har fortløpende kartlagt behovene både til kunden (dere) og administratorene (oss i ledergruppa) igjennom året, og tror nå at vi har det som trengs for å starte oppbygningen av nye kjernen.com. Det som gjenstår nå er da selvfølgelig selve programmeringen for å få planene virkeliggjort. Vi har en forholdsvis stor jobb foran oss og dersom du på en eller annen måte kan og ønsker å bidra, så meld deg til styret asap!

Fakta for 2008

 • Betalende medlemmer: 2090
 • Leder: Ledergruppe med flat struktur
 • Medlemskontingent: 200 kr
 • Tribuneplassering: Nedre Vest

2009

2009 ble Kjernens første sesong på Øvre Øst. Kjernen hadde medlemsrekord i 2009 med 2494 betalende medlemmer. I 2009 ble medlemstypene elektronisk medlem og papirmedlemskap innført, hvor eneste forskjell er om man ønsket medlemsbladet digitalt eller på papir. I 2009 ble det utgivelse av CD-en «Rosenborg Undergrunn».

Arbeidet med nye nettsider er tidkrevende arbeid og 24. januar 2009 måtte bidragsytere igjen bli etterspurt:

Kjernen trenger din hjelp!

Vi er i ferd med å bygge ny hjemmeside og trenger programmerere. Webgruppa har vært igjennom en testperiode i høst og er nå klare til å starte selve bygggingen av siden. Kravspesifikasjonen er ferdig og har blitt ganske fyldig. Vi har imidlertid behov for flere programmerere/webutviklere. Har du tid og lyst er vi derfor veldig interessert i å komme i kontakt med deg! Alt vi krever er at du kan programmere. Har du erfaring med Joomla er det en fordel, men absolutt intet krav!

Allerede 25. februar 2009 ble kunne vi ønske velkommen til vår nye tribune:

Velkommen til ny tribune!

Det var en noe glissen forsamling som inntok nedre tribune vest for første gang i 3-3-kampen mot Brann 1. juli 2001. Dette skulle bli Kjernens tilholdssted på “nye” Lerkendal så lenge gresset grodde og elvene fløt. Bare seks år senere begynte arbeidet med å flytte på ny.

28. juni 2006.
28. juni 2009.

8. mai 2009 offenliggjorde ledergruppa i Kjernen en overraskeslse til medlem nummer 2100:

Milepæl

Vi er i ferd med og nå en ny milepæl. Jeg og du og vi to blir en del til slutt. Flere enn i fjor; flere enn noensinne faktisk. Kjernen når stadig nye mål og nå er det tett før vi knuser fjorårets medlemstall. For å markere dette har vi tenkt å dele ut en liten oppmerksomhet til medlem nummer 2100, to tusen ett hundre, når denne melder seg inn. Da har vi tatt nok et steg i riktig retning. Oppmerksomheten herfra er av det smått spektakulære slaget så vidt vi har skjønt det.

CD-en «Rosenborg Undergrunn» ble utgitt i 2009:

Rosenborg Undergrunn Releaseparty lørdag 13. juni!

Noen har fått grått hår. Andre har gnisset tenner. Atter andre har rivd håret ut i store tuster og gnisset tenner til det knaset, mens de håpte, ba og gråt blod i lengsel og smerte. Felles for dem alle er at de har ventet på oppfølgeren til den smått legendariske skiva Ta Barten fra 2003. Og nå er endelig, endelig tiden her! Releaseparty for den etterhvert sinnsvakt etterlengtede oppfølgeren Rosenborg Undergrunn blir lørdag 13. juni i forbindelse med kampen mot Strømsgodset.

Fakta for 2009

 • Betalende medlemmer: 2494
 • Leder: Ledergruppe med flat struktur
 • Medlemskontingent: 250 kr for elektroniske medlemmer, 300 kr for papirmedlemmer
 • Tribuneplassering: Øvre Øst

2010

I 2010 ble femte generasjon av kjernen.com lansert. En nettside med integrert medlemsprofil, nettbutikk med salg av effekter og turer, og ikke minst banehopperløsning.

21. februar 2010 ble Kjernens nye nettsider lansert:

Velkommen

Da har vi endelig gleden av å ønske velkommen til Kjernen sin nye webside. Det har vært viktig både å forbedre websiden for medlemmene og for de som jobber utallige timer for å få Kjernen til gå rundt. Vi håper vi har nådd målene!

19. august 2010.
19. august 2010.

Høsten 2010 arrangerte Kjernen nettauksjon:

Aksjon auksjon

Blant flomlys, nylagt is og iskald pils avholdes Kjernens nettauksjon utpå høsten. Trist som faen. Tør vi si mer. Asfaltbit og dragens klør, som seg hør og bør. Her vil ikke godbitene mangle, det er bare å handle!

Fakta for 2010

 • Betalende medlemmer: 2010
 • Leder: Ledergruppe med flat struktur
 • Medlemskontingent: 250 kr for elektroniske medlemmer, 300 kr for papirmedlemmer
 • Tribuneplassering: Øvre Øst

2011

2011 ble det første hele leveåret til Kjernen nye nettsider med integrert medlemsprofil og nettbutikk. I 2011 ble Kjernenlotteriet arrangert for første gang.

Nasjonalsangen vår ble samlende for både RBK- og LSK-supportere i første kamp etter terrorangrepet 22. juli 2011:

Oppfordring til alle supportere

Denne går til alle fotballsupportere i hele Norge.

I forbindelse med helgens serierunde, ønsker vi å markere at vi står sammen mot terrorangrepet mot landet vårt, som vi alle elsker.

Vi oppfordrer at alle de som er på helgens fotballkamper er med og synger nasjonalsangen vår i det dommeren viser tegn til at ett minutts stillhet er gjennomført.

For noen minutter glemmer vi da rivalisering mellom klubbene og viser at vi alle sammen elsker det landet vi bor i.

Vennligst distribuer denne oppfordringen til alle landets kriker og kroker.

Med vennlig hilsen UFC, Kjernen, TT’05 og UN.

11. april 2011.
11. april 2011.

Høsten 2011 ble Kjernenlotteriet 2011 arrangert:

Lodd

Kjernenlotteriet 2011 er i gang. Du har kanskje kjøpt lodd allerede? Da må du kjøpe ett til. Har du ikke kjøpt, sa du? Kjøp! Vil du selge lodd, sa du? Såklart du skal få det, sier vi.

Lodd i Kjernenlotteriet 2011 får du kjøpt på alle hjemmekamper og de fleste bortekamper så lenge lotteriet varer – ut oktober.

Fakta for 2011

 • Betalende medlemmer: 1124
 • Leder: Ledergruppe med flat struktur
 • Medlemskontingent: 250 kr for elektroniske medlemmer, 300 kr for papirmedlemmer
 • Tribuneplassering: Øvre Øst

2012

Siden 2010 har Kjernen hatt nye nettsider med integrert medlemsprofil og nettbutikk. Visjonen til nettsidene var å skulle forbedre driften av Kjernen betraktelig og sørge for redusert arbeidsbelastning. Erfaringene ble dessverre at nettsidene regelrett var for tungvindte og ikke brukervennlige.

I 2012 startet arbeidet med å lage nye nettsider, hvor det første – og viktigste leddet var å velge en tredjepartsleverandør av medlemsregister.

7. januar 2012 ble nye skribenter for kjernen.com etterspurt:

Kunne du tenkt deg å skrive for Kjernen.com?

Kjernen har i 2011 tatt tak i Kjernen.com og fått på plass fasteskribenter som gjør en utmerket jobb med å skrive saker som kommer på hjemmesiden. Vi ønske nå og opprettholde denne standarden og ta det et steg videre. Derfor søker vi etter flere skribenter.

19. oktober 2012.
19. oktober 2012.

Høsten 2012 ble Kjernenlotteriet arrangert for andre år på rad:

Kjøp lodd

Du kan vinne mange flotte premier i lotteriet til Kjernen. Ganske nøyaktig 573 av 1500 lodd i loddbøkene R, B og K, som er reservert for nettsalg, er solgt akkurat nå. Hvor lenge tør du vente på å kjøpe dine lodd?

Fakta for 2012

 • Betalende medlemmer: 872
 • Leder: Ledergruppe med flat struktur (til 8. august) og Kenneth T. Kjelsnes (fra 8. august)
 • Medlemskontingent: 250 kr for elektroniske medlemmer, 300 kr for papirmedlemmer
 • Tribuneplassering: Øvre Øst

2013

Våren 2013 ble sjette versjon av kjernen.com lansert. Medlemstallet til Kjernen var endelig i framgang etter noen år med tilbakegang, og medlemsveksten i 2013 var hele 33 % fra året før.

I 2012 startet arbeidet med nye nettsider for Kjernen. Det viktigste grepet var å sørge for å få nettsider som var enkle å oppdatere med nyhetsinnhold og ikke minst tekniske oppdateringer, for å unngå teknisk kollaps. Før lanseringa av nye nettsider fikk kjernen.com sin lenge ventede kollaps som følge av manglende teknisk vedlikehold, slik som skjermbildet nedenfor viser.

28. mars 2013.
28. mars 2013.

10. april 2013 var alt klart for lansering av vår nåværende versjon av kjernen.com:

Velkommen til Kjernens nye nettsider!

Vinteren 2010 ble den forrige utgaven av Kjernen.com lansert, det var nettsider bygd opp i publiseringsystemet Joomla. Nettsidene som ble lansert i dag, 10.04.2013, er bygd opp i WordPress. Styrets og redaksjonens hovedønske med valget av nytt design og publiseringssytem er å ha en nettside som er veldig oversiklig og med svært enkel navigasjon.

Dynamikken til nettsiden vil være at alle undersider til en hver skal være oppdatert slik at du som tilfeldig besøkende, medlem og ikke-medlem vil finne nøyaktig den informasjonen du leter etter. I tillegg til at vi jevnlig kommer med nyhetsoppdateringer på nettsiden som før.

5. oktober 2013.
5. oktober 2013.

I forbindelse med cupfinalen 2013 ble Kjernen og TT05 tilbudt øknomisk stønad på 30 000 kroner til tifo. Kjernen og TT05 valgte å si fra seg pengene med oppfordring å gi dem til barneavdelingen ved St. Olavs hospital:

Tilskudd og andre donasjoner

Som alle vet er det snart cupfinale og vi skal være med. I den forbindelse skal det selvsagt være masse festivitas rundt omkring i husklynga innerst i Oslofjorden. NFF vil at finalen også skal være en fest for de to lags supporterne og ønsker at vi skal bidra til festen. De har de siste årene hatt tradisjon for å stille penger til disposisjon for tifogruppene til supporterklubbene. Det er jo hyggelig tenkt!

Men vi er av den oppfatning at tifo er noe supportere gjør for å støtte klubben sin, ikke noe en blir betalt for å gjøre. Vi vil gjerne bidra til stemningen på Ullevaal, også med visuelle virkemidler, men ønsker ikke at forbundet skal bidra til dette da vi føler det vil være et brudd med våre prinsipper og en svekkelse av vår troverdighet som uavhengige supportere å akseptere midler fra fotballforbundet. Vi kommer til å gå i dialog med NFF om praktisk gjennomføring av vårt opplegg for finalen, men vi ønsker at eventuell tifo på cupfinalen skal skje på våre premisser og være finansiert av egne supportere.

Vi takker for tilbudet, men Kjernen har i samråd med Tifo Trondheim blitt enige om at vi vil takke nei til disse midlene. Vi oppfordrer i stedet NFF til å donere pengene til barneavdelingen på St. Olavs Hospital.

Dette er formidlet til NFF og vi håper de følger opp dette! På forhånd takk.

Fakta for 2013

 • Betalende medlemmer: 1167
 • Leder: Kenneth T. Kjelsnes
 • Medlemskontingent: 250 kr for elektroniske medlemmer, 300 kr for papirmedlemmer
 • Tribuneplassering: Øvre Øst

2014

Kjernen hadde i 2014 medlemsvekst for andre år på rad. I 2014 ble det arrangert flere bussturer til RBKs bortekamper enn på mange år. 2014 ble det første hele leveåret for kjernen.com etter lanseringa av nye nettsider våren 2013. Det ble publisert totalt 93 artikler i 2014. «Åpent brev til Nils Arne Eggen» var det mest leste innlegget i 2014.

16. april 2014 ble medlemstallet fra 2013 passert:

Medlemsveksten fortsetter i Kjernen

Vi har for andre år på rad positiv medlemsutvikling i Kjernen! Nå, i midten av april, har vi allerede passert medlemstallet fra 2013. Fra 2012 til 2013 var medlemsveksten på hele 33 %.

20140909
9. september 2014.

22. august 2014 ble tidenes mest besøke dag for kjernen.com gjennom alle tider da «Åpent brev til Nils Arne Eggen» ble publisert:

Åpent brev til Nils Arne Eggen

Kjære Nils Arne.

Vi har jo visst om mye av det som har foregått i kulissene. Også en del av det som ikke har stått i media. Men kompleksiteten og helheten i det kom først frem med boka til Løfaldli. Og nå sitter vi her med en vond smak i munnen. For at du som har løftet trøndersk fotball og Rosenborg opp på skuldrene dine og helt inn i himmelen har vært utsatt for en respektløs og uverdig behandling.

Vi legger ikke skjul på at vi ofte har vært uenige med deg, Nils. Sjelden eller aldri om hvordan Rosenborg skal spille, men mest om vår – supporternes – rolle. Det har i blant ført til diskusjoner med høy temperatur, hvor vi som regel ikke har entes om annet enn at vi er glad i Rosenborg og ønsker det beste for klubben.

Så skjønner vi jo at det er vanskelig for mange i klubben å få sin autoritet utfordret og bli satt på plass av deg. Men selv om vi vet det sitter mange dyktige mennesker på Brakka som gjør viktig og nødvendig arbeid for klubben, så var det ingen i administrasjonen som vant seriegull i 2010. Derfor blir det for oss meningsløst når Alstad og Hoftun peker på samarbeidsproblemer mellom deg og enkeltpersoner i administrasjonen når de prøver å forsvare at du ikke fikk fortsette.

For hvis vi må velge mellom en av verdens beste trenere og hvem som helst andre i klubben, så velger vi nemlig treneren. Hver gang.

Vi skjemmes. Over at man gjemmer seg bak slike absurde unnskyldninger. Over at man skyver spillergruppa foran seg, når de ikke hadde noen problemer med å ha deg som trener. I det hele tatt skjemmes vi over at du, som tidenes norske trenerlegende, ikke møter den respekt du fortjener.

Til helga skal du hedres med statue og egen plass på Lerkendal. En heder du ikke har bedt om, men som du så til de grader fortjener. Men du fortjener mer. Blant annet en ting du aldri vil få fra de ansvarlige. En unnskyldning. Derfor får du det nå fra oss.

På vegne av oss selv:

Vi beklager at vi stilte oss bak klubbens valg om å gå for Jan Jönsson i stedet for å la deg fortsette.

Vi beklager at vi har stemt på gjenvalg av flere av styremedlemmene som i sin tid ikke vurderte deg som god nok.

På vegne av RBK-supportere overalt og hele klubben:

Vi beklager at kompetansen din ikke ønskes velkommmen på Lerkendal.

Vi beklager at ansatte i Rosenborg får seg til å antyde at du er utdatert og at kunnskapen din ikke er relevant i dagens fotball.

Vi beklager at klubben ikke har tatt vare på tankegodset ditt og har latt livsverket ditt forfalle.

Vi beklager at det er vi som gir deg denne unnskyldningen og ikke offisielle representanter for klubben.

Men vi kan love at vi skal gjøre det bedre neste gang. Og at vi skal gjøre det som står i vår makt for å se til at klubbledelsen forvalter arven etter deg med respekt og innsikt til beste for klubben.

I respekt og takknemlighet,
styret i Kjernen

Fakta for 2014

 • Betalende medlemmer: 1404
 • Leder: Kenneth T. Kjelsnes
 • Medlemskontingent: 250 kr for elektroniske medlemmer, 300 kr for papirmedlemmer
 • Tribuneplassering: Øvre Øst

2015

I dag, 29. januar 2015, er det 19 år siden Kjernen ble stiftet. Gratulerer med dagen alle sammen!

29. januar 2015.
29. januar 2015.

Fakta for 2015

 • Betalende medlemmer: 814, per 29.01.2015
 • Medlemskontingent: 250 kroner
 • Tribuneplassering: Øvre Øst

Veien videre