Er du supporter, sier du? Se her

I dag er det 16. mai. Igjen. Tiden mellom hver gang har gått fortere og fortere siden vi sto der i røde bukser og egentlig ikke fikk med oss så mye av kampen. I år er det absolutt verdt å få med seg den også. Med denne formen kan du pent la lommelerka ligge igjen hjemme og starte vorspielet først etter kampen. Skjønt, vorspielet har allerede startet. Det startet 2.påskedag og har bare fortsatt siden. Mjøndalen var en liten pissepause, men i morgen fyller vi stadion på ny, forhåpentligvis for å vinne 16. mai tilbake og vinne en ny kamp igjen med fullsatt tribune.

I den forbindelse kan det være greit med en oppfriskning også for oss. Det er ikke bare Rosenborg som kan ha dårlige dager, vi har såpass selvinnsikt at vi vet også mange på Øvre Øst har masse å gå på. Det er faktisk ikke bare å møte opp med et skjerf og kalle seg supporter.

1. Bilde tå’n Ivers
Den sangen betyr jævlig mye for folk, det skal du vite. Du som leser her inne er inneforstått med det. Derfor regner jeg med at alle på Øvre Øst er det også. Likevel opplever vi stadig folk som gjør noe annet enn å synge. Det er selvsagt et fåtall, men alle vet at 2 % avvik er irriterende på noe som skal være 100 %. Ikke le og jatt med sidemannen. Hvis du ikke makter å synge, hold i det minste kjeft. Selvfølgelig skal du synge, den skal runge. Å le til sidemannen om noe annet de tre minuttene er respektløst.

2. Rosenborg-sangen, plystresangen
Samme kategori, men til dere ute på sidene som ikke synger. Når Kjernen plystrer, som vi vet flere på langsidene syns er litt uortodoks og gøy fra oss «barske» på Øvre Øst, ikke prøv å overdøv oss med tilrop mot dommere og motspillere. Dette kommer kanskje som et sjokk for noen, men det er ikke derfor vi er der. I hovedsak. Jada, det renner over når vi stanger litt og typer som Jørgen Horn ligger for døden det ene minuttet og løper i sitt livs form det neste, men når vi på 2-0 får et billig frispark imot på midtbanen, så er det greit å la være. Og på overtid, på 3-0, og en dårlig pasning triller over sidelinja, hva er da vitsen med å stønne og rope “ååååh!” når Rosenborg-sangen runger? Dette gjelder ikke mange av dere, men dere få – hold kjeft eller syng! Aller helst det siste, hvis ikke kan du sette deg en annen plass.

3. Sosiale medier
Det virker som alle er bevisst på at dagens folk er så altfor mye på Facebook, Snapchat og Twitter. Alle har kanskje et svakt øyeblikk sendt en snap mens det koker på Lerkendal, fordi man vil gjøre en venn missunelig for at han av merkelige grunner ikke er på kamp. Eller kanskje har du en kreativ tweet i hodet som bare MÅ ut før resten av opinionen får samme idé. Vel. Prøv å begrens det. Du ser ikke supporter i Sør-Europa stå med smarttelefonene oppe når det koker. Det er 30 kameraer som filmer Tippeligaen for oss hver kamp. KjernenTV legger ut filmer fra de fleste kampene. Bruk Snapchat når dere kommer hjem heller. På lørdag så vi faktisk noen oppdatere Facebook mens resten gikk bananas for 3-0. Det ser ekstremt malplassert og dumt ut når noen er på mobilen midt i en jubelscene. Det er sikkert ikke veldig interessant med “JAAAAAAAA! HELLAND!”-oppdateringer heller. For noen.

Ellers er det viktig å vaske hendene når man har vært på do, ikke snik på bussen før kamp og vær snill med de rundt deg. Det er bare å spørre hvis noe er uklart. Vi gleder oss noe jævlig til 16. mai, selv om det burde vært fult hver jævla gang. 21.500 er pari på Lerkendal i kveld!