Gratulerer med dagen!

Gratulerer til alle oss som elsker Rosenborg. Gratulerer til alle som elsker artig og angrepsvillig fotball. Gratulerer til gutta på banen og gratulerer til alle de som legger ned en innsats.

Ja, for nå er vi i gratulasjonshumør, og vi sier som Kristian Valen: Alle skal få.

Så først og fremst, gratulerer med dagen 16.mai. Til alle dere, til alle oss. Ja, supporterne. Fotballens festdag og Rosenborgs festdag. I likhet med spillet og klubborganisasjonen for øvrig de siste årene, så har også 16.maikampene kommet ut av det med varierende resultater og fremførelse. Men i år var det atter duket for fest. Et lite feilskjær var det riktignok i Nedre Eiker i generalprøven, men det så alle ut til å glemme med en gang. For det var utsolgt stadion og fotballfeber i Trondheim. Det var tabelltopp og trua på noe stort. Og gutta skuffet oss ikke; fem mål, krempasninger, innsats og en utskjelt dansk ving som er født på nytt inn i en perfekt rosenborgsk vingrolle.

Og deretter, gratulerer med dagen 17.mai. Høylydte og patriotiske som vi er av natur, så er vi også veldig glad i landet vårt. Vi er stolte av å bo i verdens beste by, i verdens beste land. Det er verdt å ta seg tiden innimellom til å huske på hvor heldige vi er som får lov til å gjøre nettopp det. Vi håper alle fikk en fin dag med is, pølse, brus, en kald en, eller hva du måtte pleie. Heia Norge!

Og til slutt da, på dagen i dag for 98 år siden skjedde noe stort. Noe som fortsatt bringer oss sammen. Noe som fører til at alle vi tjukke, tynne, høye, lave, rare, fantasiske mennesker føler vi har et felleskap. Noe som fører til at vi legger ned dugnadstimer, penger, følelser og mye mer året rundt hvert år. Gratulerer med dagen, Rosenborg! Om bare to år har du vært med oss et helt århundre. Og vi, vi forsvinner aldri. Trofast før og etter kampen, her te evig tid!