Luke

Det er ett av favorittordene våre. I hvert fall når det ikke er snakk om “luke opp til” eller “lukeparkere”. Ellers er det bare gode ting med luker. Vi husker da vi var barn og åpnet luker i kalenderen. Eller da vi så Lucky Luke på video. Da vi ble litt eldre, og telte luker på løkka. Og da vi ble litt eldre og jaktet luker hver lørdagskveld.

Nok pjatt. Rosenborg har fått luke på toppen og det finnes lite som gleder mer. Det er lenge siden vi har vært der for å si det sånn. Vi hadde en luke høsten 2013 også, men så dårlige som vi egentlig var, visste vi at vi måtte ha medvind og tur ut året for å beholde den. Til tross for at det fremdeles blåste litt vår vei, klarte vi ikke det.

Nå er det lite som minner om flaks på Lerkendal. Skjønt, vi er ikke akkurat uheldige heller. Gode lag har flaks. Vi var heldige da linjemann overså en offside på Mikkelsen i 1-1-kampen mot Godset og vi hadde litt tur da handsregelen igjen viste sin usynlighet og vi fikk en straffe til halv pris på Nadderud. Likevel er vi ikke serieleder på flaks. Kåre, du har vært utrolig dyktig med laget vårt. Det blåser av forventinger her og selv etter mange seiere, mange gode kamper, så vil vi alltid bare ha mer. Sånn er det her. Vi er bortskjemte. Fortsett slik, for det kommer et utrolig tøft kampprogram videre. Tre bortekamper og en hjemmekamp mot Molde. Så begynner Europa. Så kommer Odd hit. Også fortsetter Europa, også drar vi til Sandefjord. Har vi luke til ferien ser mye bra ut.

Men aller først Tromsø. Tre poeng er maks der. Det skal vi ha. Men Tromsø har aldri vært lett, uansett hvor på tabellen de har vært.