Helgas viktigste kamp

Nå må du skru ned cupfinalelåta fra 1990 og høre litt på oss. Vi er på veg mot seriegull, spiller i Europa og gleder oss til cupfinale. Ja, ja. Men nå må vi ned på jorda. Vi skal faktisk helt ned i 3. divisjon. Om du er en ekte Rosenborg-supporter eller ei beviser du ikke på Ullevaal om en måned.

Det beviser du i ettermiddag.

Årets sesong har vært en fest, både på og utenfor banen. Vi har blitt vant til å se kleshengerglisene til spillerne på RBK.no og vi lar oss sjarmere hver gang. Ikke minst pryder Tove Moe Dyrhaug forsidene. Sjefen på Brakka sprader rundt og teller tilskuere, fniser og kan allerede konstatere at søndagens kamp mot Bodø/Glimt er fullsatt.

Like populært er det ikke å se andrelaget i 3. divisjon. Der er vi som regel en sju-åtte mann, pluss familie og venner til fremtidens menn. Kanskje en kompis av han Sverresborg-backen. Vi forstår det. Mandagskvelder er ikke synonymt med breddefotball der poengene egentlig ikke betyr så mye. Det er jo bare andrelaget. Ingen holder med Rosenborg 2, liksom. Som regel klikker du deg inn og sjekker sluttresultatet.

Men nå i ettermiddag gjør vi ikke det. For da er vi på kunstgresset. Helgas viktigste kamp.

For alle eliteserieklubbene er det alfa omega å ha andrelaget sitt i 2. divisjon. Rosenborg henter pokal på pokal i G16 og G19-klassene, så det var ikke annet enn skandaløst da andrelaget vårt forsvant ned i fjor. Det betydde at våre talenter ikke fikk matching mot lag som snuser på 1.divisjonsspill, men måtte dra til Frosta og Åfjord for å spille.

Det blir man ikke god av.

I ettermiddag spiller vi seriefinale mot Steinkjer. Begge lagene kniver om opprykket, nummer en og to. Begge lagene møter buljongmotstand i siste. Derfør betyr tap et nytt år i 3. divisjon. Med seier er vi sikret opprykk. Med seier sikrer vi talentene våre gode villkår for utvikling i 2016.

Gjør unna helgehandelen på forhånd, vent noen uker med hytta, drit i utenlandsk fotball, drit i hvordan det går med Stabæk (det er uansett speaker på kunstgresset, Gøran Sørloth leverer resultater), i morgen skal vi kjempe mot Steinkjer. Som på 60-tallet.

Tre poeng mot Bodø/Glimt i morgen betyr at gullsjansene øker fra 95 % til 96 %. Mot Steinkjer i dag kan sannsynligheten for opprykk gå fra 60 % til 100 % for andrelaget. Gutta trenger deg.

Avspark er klokka 16.

Det er gratis inngang – så møt opp!

Rosenborg 2 – Steinkjer, 17. oktober 2015 klokka 16:00 på SalMar-banen.