Vennskapsskjerf til besvær

Av alle absurde påfunn, sannelig selger ikke RBK Shop et såkalt ‘vennskapsskjerf’ foran dagens kamp. Svart/hvitt og gult/svart. Halve hver, RBK og LSK. Man behøver ikke være i overkant interessert i Rosenborg og historien til og kulturen rundt laget for å se det makabre i dette.

Vi har da sett så mye rart. Voksne folk med ansiktsmaling, såkalte ‘juletrær’; supportere kledt i drakt, caps, minst to skjerf og enda mer på kampdag. De som dukker opp en gang i året, gjerne til cupfinalen og er supersupportere og leker forsanger.

Men folk må da bare være rare. Lite å gjøre med det. Vi er da rause og inkluderende. Men det betyr ikke at RBKs offisielle produktleverandør og butikk behøver å være hodeløst historieløse. Lillestrøm er historisk sett en rival, en klubb de fleste RBK-supportere mildt sagt har et anstrengt forhold til. Det er klubben vi slo i den historiske seriefinalen i 85, og som vi da elsket å håne. Ikke mye vennskap, med andre ord. Vår oppfordring; ikke kjøp dette skjerfet. Si gjerne fra hva du mener om slikt idioti om du er innom shopen.

SLUTTORD: Etter et visst trykk fra Kjernen har RBK Shop tatt til vettet og fjernet skiten. Om du rakk å kjøpe skjerfet: vi vil ikke se det. Og om du dukker opp på Øvre Øst med et sånt skjerf i dag? Vel, du fortjener tyn. Så ikke bli overrasket og krenket over det.