Takk, Bjørn Hansen!

Det var med stor sorg vi onsdag 25. april mottok budskapet om at Bjørn Hansen har gått bort. Bjørn har betydd mye for veldig mange, og har en rik og innholdsrik karriere i norsk fotball bak seg. I en moderne fotballverden hvor superlativene skal hagle og man kan bli omtalt som legendarisk mens man fortsatt er i 20-årene, var han en stille gigant og fikk kanskje ikke all den æren han fortjener for det Rosenborg har blitt.Det er ikke alle Rosenborg-supportere som har hatt gleden av å kjenne deg personlig, Bjørn, men det føles likevel som om vi har mistet en av våre nærmeste. En farsfigur, en tålmodig og vennlig bestefar. Han som alltid var der, kanskje litt i bakgrunnen, som aldri snakket i store overskrifter og som trivdes bedre på treningsfeltet, enn i rampelyset. Beviset på at selv når fotballen blir tvunget til å være mer underholdning enn idrett, så trenger vi de som med rolig verdighet viser vei og gjør det som er riktig i stedet for å bli med på medienes spill og sensasjonsjag.

Der Nils Arne så ut til å få energi og drivstoff av oppmerksomhet var Bjørn altså ikke den som forsøkte å havne foran kamera i enhver situasjon. Men vit at vi setter pris på det du har bidratt med, Bjørn. Kanskje har vi ikke vært flinke nok til å forstå dybden i hvor mye du har betydd for klubben vår, eller i hvert fall til å vise det. Ved slike anledninger snakkes det gjerne om at man skal glede seg over at man fikk oppleve personen, og feire livet til den som er gått bort og minnes alt de har oppnådd. Og det skal vi nok gjøre. Men i dag gråter Rosenborg-familien, Bjørn. De på innsiden og vi på utsiden av Brakka har mistet en av våre store helter. Med bøyd nakke og klump i halsen må vi godta at en av de største nå skal få hvile. Like sterkt som du vil bli husket for dine mange fantastiske bidrag vil du også bli savnet. Ditt navn vil for alltid forbindes med en av de stolteste epokene i historien til norsk fotballs soleklart største suksess.

Det er allerede mange som har sagt fine ord om deg, Bjørn. Og hvordan skulle det kunne være annerledes? Selv på toppen av en idrett preget av konkurranse, rivaleri og krenket selvrettferdighet har du skilt deg positivt ut. En snill og klok mann som delte generøst av din erfaring og betydelige kunnskap til kollegaer, supportere og ungene på løkka. En god mann, i alle ordets betydninger. Folkeligheten vi elsker ved klubben på sitt beste er som støpt i Bjørns mal.

Vi vil gjerne få komme med en oppfordring til styret i Rosenborg Ballklub igjen. Litt mer lavmælt denne gangen, som seg hør og bør. Bjørn Hansen bør være æresmedlem i klubben. Man kunne argumentert med at han burde få oppleve det mens han var i live, men selv med 79 år føltes det som han forsvant altfor tidlig. La hans navn skrives i gullskrift i vår historie, det har han fortjent.

Vi lyser fred over Bjørn Hansens minne.