Bjørnebye må gå

Det lukter vondt i kongeriket Rosenborg for tiden. Og ikke er det så lett å finne ut hvor lukten kommer fra heller, men noe av eimen kommer i alle fall fra sportslig leders kontor. Det stinker av hvordan Bjørnebye har utøvd jobben sin. Vi antar det må være morsomt å være i en jobb hvor man kan leke seg med penger. Men når det viser seg at leken ikke bærer frukter, må man faktisk ta sin hatt og gå ut døren.

Prosjektet Bendtner er en trillebår med hårete baller, og hadde det endt med et salg etter VM i fjor, hadde prosjektet stått som en enestående bragd. Men nå endte ikke eventyret med et salg, det renner ut i sanden mens klubben blør penger. Han hadde fått skryt om det hadde blitt en suksess, det betyr at han også får skylden om det gikk ad undas. Og det betyr at han må gå av.

Hypercube var på frierferd landet rundt for noen år siden. Bjørnebye ønsket endringene velkommen. Hypercube ble kjeppjaget ut av landet, kom til Danmark hvor de fikk gjennomført endringer som ødelegger dansk fotball. Bare for at han støttet dette, bør han gå av. Nå ser vi at Erik Solèr prøver å få det til igjen, og han trenger ingen støtte fra Trondheim, derfor er det viktig at han forsvinner før dette skal opp igjen. Det betyr at Bjørnebye må gå av.

Sportslig leder har hele tiden snakket om at det finnes en rekke ulike skyggelag som man ser til hvis man trenger forsterkninger i gitte posisjoner. Dette har blitt solgt inn – og oppfattet – som en smart tilnærming til spillerlogistikk. Krampetrekningene i de siste overgangsvinduene viser at det bare er vissvass. Det betyr at han må gå av.

Jim Solbakken hadde aldri noe med klubben vår å gjøre før Bjørnebye kom inn dørene på Brakka. Nå er han overalt. Artikler om Solbakken i bl.a. Josimar viser at han representerer en moralsk fleksibilitet vi ikke aksepterer at klubben vår blir belemret med – vi kan rett og slett ikke risikere å bli innblandet i noen av hans potensielt ulovlige eskapader. Det betyr at Bjørnebye må gå av.

Sportslig leder var også mannen som var ansvarlig for trenerjakten i fjor høst. Om det nå så ender opp der at vi må ut på trenerjakt igjen, kan ikke Bjørnebye være den som står for denne jakten. Det betyr at han må gå av.

Koteng, du må slutte å snakke med media. Og ja, vi støttet deg i sparkingen av Kåre, og mener fortsatt at det var korrekt, men som styreleder er du ansvarlig for alt som har skjedd siden den gang også. Du er på valg om noen måneder, og du har tid til å rydde opp. Men hold deg unna media eller ta jevnlige lange samtaler med for eksempel Nils Heldal.

Horneland. Vi står for brevet vi skrev i fjor. I vår klubb spiller vi artig og angrepsvillig fotball. Hvis det er for vanskelig å forstå, må du gå du også.

Tilbake til Bendtner. Som nevnt tidligere ser det nå ut som om forholdet vårt ender opp her. Vi har satt pris på alle magiske øyeblikk vi har delt sammen de siste sesongene, men noe av det vi setter størst pris på, er at du tar dagens situasjon som en bauta. Du sutrer ikke i media, du klager ikke i sosiale medier. Det er mulig du ikke aksepterer det som har skjedd, men du sutrer iallefall ikke. Tidligere har vi hatt både konger, guder og supermenn på banen. Men du vil nok være vår første og siste Lord. Vi elsker deg, Lord Bendtner. Takk for alt. Men nå koster du klubben mer enn det smaker, og vi håper for alles del at du finner deg nye jaktmarker.

Så får vi råd til å hente hjem Ladejarlen fra Tyskland også.

Til media: styret i Kjernen har på nåværende tidspunkt ingen ytterligere kommentarer enn det som står i denne saken