Sammen mot gull!

“Svarte og kvite, vi ska stå sammen…”

Det finnes to forskjellige myter om fotballsupportere, som på mange måter er rake motsetninger. For noen tenker det at fotballsupportere er flokkdyr som følger klubben i tykt og tynt, alltid og uansett. De støtter klubbens avgjørelser i alle saker, de ser seg blinde på feil som gjøres, og sier gjerne at de er helt forskjellig fra når de samme feilene gjøres av rivalklubben. For da er det plutselig galt! De samme supporterne går gjerne alltid med drakten sin og idoldyrker spillerne når de spiller for klubben sin. Den andre myten derimot sier at vi som aktive supportere klager på alt mulig og opphøyer oss selv til altvitende i alle saker. Vi finner feil med spillernes oppførsel på fritiden, treneren/styret/ sportsdirektøren gjør feil uansett hva han gjør, treneren ser ikke at den lokale unggutten egentlig er bedre og burde spilt mer, noe som er hårreisende for det kan vi se på et fem minutters innhopp. Og sånn går regla videre.

Men hvordan er det egentlig? Vel, svarene er vel egentlig like mange som antall supportere. Du finner nok enkeltpersoner i begge ender av skalaen både hos oss og andre. Men på vegne av Kjernen som organisasjon og Rosenborgsupportere som helhet, så synes vi egentlig slike karakteristikker blir håpløse. For vi vet at mange tenker sånn, og det hindrer en del fra å ta oss seriøst. For sannheten ligger vel så klart midt i mellom. Og derfor finner du også begge deler i sangene våre og i artiklene våre. Ja, det ligger sågar i Kjernens vedtekter paragraf 1a: “Kjernens hovedformål er å støtte Rosenborg Ballklub (RBK) visuelt og verbalt under kamp, samt å være en konstruktiv og kritisk diskusjons- og samarbeidspartner for RBK utenom kamp”. Alltid støttende under kamp, men alltid et kritisk blikk til det vi ser utenom banen.

Derfor vil du også se oss gaule vår fulle støtte på kamp på søndag, før du ser oss klage på spillet og treningsgrunnlaget på mandag. For det er ingen motsetninger der. Det viktigste for oss er at Rosenborg gjør det bra. Alltid.

Derfor er det også slik at selv om noen av oss er kritiske til spillestil og feil som er gjort hittil i år, så ser vi likevel at det ikke er der viktigste fokus bør ligge nå. Noen av oss synes kanskje at Chibbe har fått for få sjanser, noen har nok begynt å tenke hardt på noen forsterkninger som kan være aktuelle når vinduet åpner. Men det er ikke det som er det viktige nå.

For nå ligger fokuset på 19. og 22.juni. Nå ligger fokuset på at vi har en herlig miks med spillere som bryr seg om laget og ønsker å vinne. Nå ligger fokuset på at Godset har tatt plassen vår, og selv om vi ser ting som kunne vært gjort bedre hos oss, så betyr ikke det at vi skal la noen jævla drammensere som knapt har sett øvre halvdel av ligaen de siste førti årene ta plassen vår. Nå er det fem poeng vi skal ta igjen, og da skal vi jammen meg hjelpe spillerne med det.

Derfor lager vi kampanjer for å skaffe folk på kamp. Derfor snakker vi med Mike, Jonas og Ole. Derfor ordner vi med underholdning før kamp, billigere hotell, fest etter kampen og vennebilletter på supportertribunen. Derfor møter vi opp. I hopetall. For å synge så høyt at det blir ekko fra Dovrefjell. For å sende drammenserne hjem i skam, og Troillan mot toppen.

For det er viktig å fullføre sitatet fra starten av artiklen:

“…ska aldri svikte, gutta på banen!”