Årets lag 2014

Kjernen fortsetter å røpe hvordan sesongen 2014 går. Denne gang gir vi deg årets lag i Eliteserien og hvorfor det er sånn.

Formasjon:

En skjev 4–2–4-formasjon med én midtspiss og to høyrekanter. Fordi tallkombinasjoner egentlig ikke er så nøye. Har vi hørt.

Målmann: Alexander Lund Hansen

Spiller kun fire kamper, men redder fire straffer. Resultatet er fire seire i stedet for fire uavgjorte. RBK slår neste lag på tabellen med åtte poeng.

Høyre back: Tobias Pilegaard Mikkelsen

Seks kamper som høyre back under VM: Sju målgivende og tre mål. Samme som Gamboa i VM. Sistnevnte kommer hjem med VM-bronse.

Midtstopper: Frode Kippe

Skadefri hele sesongen, men spiller kun tolv kamper ene og alene på grunn av kort av ulik kulør. LSK taper aldri med Kippe på banen (ikke vinner de heller). Rykker ned i 2015 i stedet.

Midtstopper: Brede Mathias Moe

Viser seg å være ligaens beste midstopper. Debuterer for landslaget, som høyre back.

Venstre back: Mikael Frank Dorsin

Dorsin starter NM-finalen som midtstopper, redder på strek etter 2:46 av finalen, demper, avanserer og scorer på samme vis som Gazza i 96. Skjelvik må ut med skade etter 3:14, Berntsen kommer inn, Jensen ned som stopper, og Dorsin ut på venstre back. Målet er mer enn nok til å bli årets venstre back.

Sentral midtbane: Rosenborg

Her er vi best nesten uansett.

Sentral midtbane: Gjermund Åsen

Spiller i Glimt fra sommeren av. Uten hans mål ville fjerdeplassen blitt en ellevteplass.

Høyre kant: Pål André Helland

14 frisparkmål som innbytter. Halvparten av målene mot smurfene og LSK.

Høyre kant: Nicki Bille Nielsen

37 målgivende som høyre kant. Noen færre mål. Antall nye tatoveringer = målgivende/mål.

Midtspiss: Frode Johnsen

Toppscorer i tippeligaen og på landslaget i kalenderåret 2014. Selges til Kina for bøttevis med fyrverkeri og 1 400 000 000 000 EuroBonus-poeng ved sesongslutt.

Venstre kant: Uavgjort mellom Jørgen Skjelvik og Riku Olavi Riski

Førstnevnte så rask at ingen fikk med seg at han egentlig spilte hele sesongen som venstre back. Sistnevnte fordi han spilte hele sesongen som venstre kant.

Ingen skjønner hvorfor årets toppscorere i RBK ikke er tatt ut på årets lag. Årsaken er såre enkel: John Chibuike er vanskelig å plassere i en skjev 4–2–4-formasjon. Uavhengig av tallkombinasjoner. Og selv om Alexander Søderlund har like mange mål som Chibuike så har de fortsatt ett mindre hver enn Frode Johnsen. Så da sier det seg selv, enkel matematikk. Uavhengig av tallkombinasjoner.