Timing

Sollied og timing er som erteris for oss Rosenborgsupportere. Han har vært på vei hjem i de fleste årene som har gått siden Eggen ga seg. Kanskje har det vært reelle samtaler, kanskje har det vært ønsketenkning. Men svaret har vært det samme fra Trond selv: «Timingen er ikke riktig». Trond Sollied har vært uheldig med timingen like ofte som  Perry hadde et behov for å komme seg opp på hesten. Men kanskje er timingen riktig nå? Det hevdet i alle fall Dagsavisen torsdag.

Og er den det? Ja, roper vi høyt! For oss supportere er timingen så absolutt riktig. Aldri før har behovet vært like sterkt for å få inn en sterk personlighet som kan komme å se klubben utenfra samtidig som han kjenner historien og står for en fotball som vi ønsker å spille. En person som skal ha ting på sin måte, og har resultater å vise til. Det er tross alt det vi ønsker at den pågående prosessen skal føre til. Timingen er absolutt til stede for å få inn en slik person, vi trenger det mer enn noen gang etter 2002.

Men er Sollied denne personen? Det vet vi vel strengt tatt ikke. Muligens er det som vi skrev i første avsnitt: «kanskje har det vært ønsketenkning». Men vi tror sjansen er større for at Sollied er denne personen enn alle andre norske kandidater, både Solskjær, Fagermo, Deila, Solbakken og hva de nå heter alle sammen.  Skal vi finne noe bedre må vi utenlands. Og, skal vi være helt ærlige, så er det vel heller tvilsomt om vi kan finne andre trenere som med totalfotball i grunnfilosofien sin har tatt seriegull i tre land, har CL-erfaring fra ulike klubber og ønsker å komme til Trondheim for å løfte oss opp igjen.

Vi håper klubben lar prosessen gå sin gang, og ikke trekker alle konklusjonene nå, men per i dag topper han vår liste. Så stilles det ulike spørsmål rundt hvorfor Sollied ikke har hatt så suksessfulle jobber de siste årene. Vi tar det for gitt at klubben sjekker opp slike ting før en hver ansettelse, så det bekymrer oss ikke nevneverdig. Men et par mislykkede jobber i ulike kulturer de siste årene bør hvert fall ikke være tungen på vektskålen slik Adressa hevder fredag at det er. Sjansen for kulturkrasj er vel litt mindre for Sollied i Trondheim enn i arabiske land der han fikk tre kamper, en av dem seier. Inklusive disse siste årene Adressa nevner er Sollied fortsatt den mest suksessfulle norske treneren med et poengsnitt rundt to poeng. Altså snitter han på gull karrieren igjennom. Uavhengig av hvordan rollene blir, og hvem som skal fylle dem, er vi spente på de månedene vi går i møte.