161-kampanjen

Kjernen støtter 161-kampanjen til Norsk Supporterallianse (NSA). Initiativet til NSA går ut på å innføre tre faste kamptidspunkter fordelt på nøkkelen 161, en kamp lørdag, seks kamper søndag klokka 18:00 og en hovedkamp søndag.

161web2

Hittil har seks fotballklubber, 25 supporterklubber og 22 alternative grupperinger i Norge sluttet seg til kampanjen. Og det på mindre enn 48 timer etter lansering!

I tillegg til Kjernen støtter fn13, Tifo Trondheim 05 og Ultras Nidaros kampanjen blant RBK-supportere.

161-kampanjen er den største mobiliseringa i supporter-Norge siden vinteren 2011 da kampanjen «Fotball skal spilles i helgen» ble lansert. Hovedbudskapet i begge kampanjene er det samme, fotball skal spilles i helgene for at vi som supportere skal få forutsigbarhet.

Vi trenger forutsigbarhet.

Stemning på stadion er kjøpsutløser nummer en. For at det skal være stemning på stadion, må supporterne være tilstede. For at supporterne skal føle personlig involvering i klubbene sine og skape denne stemningen, må stadionidretten fotball legge tilrette for at supporterne kan stille opp på kampene, hjemme og borte. For uansett hvor høyt man elsker sin klubb har de fleste også andre ufravikelige gjøremål i kalenderen. Hvis man blir fintet ut mange nok ganger av kamper som spilles til ulike tidspunkt forvitrer interessen. Det blir en supporter mindre på stadion. En stemme mindre som synger og skaper stemningen.

En stemme mindre som kan smitte sin entusiasme videre til sine venner og familie.

NSA-nettsider finner man mer informasjon om kampanjen i tillegg til oversikt over alle støttespillere.

Facebook-siden til 161-kampanjen har allerede mer enn 2200 likere og dette taller vokser fort. Gå inn og lik denne siden for å få med deg siste nytt fra NSA og 161-kampanjen.

På Twitter oppfordres det til bruk av emneknaggen #en6en i tweets om denne kampanjen. NSA benytter kontoen @NSAstyret for sine oppdateringer.