Grunn nummer to: Din beste venns bursdag

Det burde strengt tatt ikke være nødvendig å si det, men om kun få dager så er det klart for bursdag. Og det er ikke en hvilken som helst bursdag heller, det er nemlig din beste venn som fyller år. Runde år. Ja, faktisk hundre i tallet. Og er det noe vi har lært av folkeskikk her i livet, så er det at man stiller opp for de som har stilt opp for deg.

Så glem alt prat om 16. mai, kamper mot Molde, cupfinale og kvalik til CL. Dette er årets viktigste kamp. Det spiller strengt tatt ikke noen rolle hvem som står på den andre siden heller, sånn egentlig. Men vi har da registrert at det er jævla Lillestrøm som står på menyen. Få dem ned! Men denne kvelden handler ikke om kampen og de tre poengene, det handler om at vi skal gi noe tilbake til vår venn på den store dagen. Vi skal bruke all vår kraft og energi på å hylle den som alltid har stilt opp for oss.

Cupfinalen 2016, Ullevaal stadion. Foto: KjernenTV.

For dette vennskapet er sterkere enn noe annet. Dette er vennen som dukket opp tidlig i livet, med morsmelka for mange av oss.

Dette er vennen som lærte oss alt om de gode verdiene her i livet.

Først fikk vi lære om gleden av å vinne.

Så lærte vi at det var enda bedre å føle at vi vant sammen.

Vi har lært at det er viktig med lojalitet, og at det smaker bedre med suksess hvis du har skapt den fra grunnen av selv. Vi har lært om tilhørighet, om samhold og om det å skape sin egen identitet knyttet til det stedet og miljøet du kommer fra.

Vi har også opplevd dårlige dager. Men vi har lært at vi kommer oss gjennom det sammen.

Vår beste venn, Rosenborg, har vært der for oss uansett. Hjulpet oss gjennom kjærlighetssorg, dårlige eksamensresultater og når vi har mistet jobben. Som et fast holdepunkt har du vært der og skapt en visshet om at vi ville finne denne gjenkjennbare gleden. Et fristed i hverdagen for mange, der man har glemt alt som heter hverdag og tidsklemme.

Rosenborg, du har gjort oss til bedre mennesker!

Takk skal du faen meg ha, vi gleder oss til bursdagen din. La oss feire med stil.


Rosenborg – Lillestrøm, lørdag 20. mai klokka 15:30 på Lerkendal stadion. Billetter kjøpes her.


Dette er vår andre sak i serien «ti gode grunner», hvor vi publiserer en ny god grunn til å dra på jubileumskampen hver kveld klokka 19:17.