Grunn nummer åtte: Tre poeng

Vi har overgått i oss selv i å være pompøse denne siste uka. Og ja, det er viktig. For det forteller alt om hvor viktig Rosenborg er for oss. Det betyr alt, og utløser en eksplosjon av følelser i mange sammenhenger.

Men vi har da heller ikke glemt den enkleste grunnen av alle til å møte opp på Lerkendal nå på lørdag. Det er tre viktige poeng. Tre deilige poeng. Tre sikre poeng.

Når alt koker ned til alt, så er jo det viktig for oss også. Vi har ikke ambisjoner om å legge fra oss vinnerkulturen vår. Vi ønsker å vinne alt som er.

Og på lørdag møter vi et lag som er så elendig at vi har slitt med å opprettholde rivaleriet med dem. Mange ganger har vi spurt oss, hvordan i all verden kan et lag som er så kjedelig, tafatt og destruktivt ha klart kunststykket med å holde seg i øverste divisjon så lenge? Til tider virker det ikke som de er interessert i å prøve å spille fotball en gang. Antifotball, er det rett og slett.

Men det må vi også gjennom på vei til gullet. Alle lag må slås, og på lørdag garanterer vi herved tre poeng. Vi må tilbake til 2008 for å finne sist gang vi tapte mot kanarifuglene, og etter den gang har vi spilt 17 offisielle kamper mot dem og Rosenborg har til sammen scoret 24 mål mer. Kun en gang på denne siden av årtusenskiftet har de klart kunststykket å slå oss på Lerkendal, men det hendte i sesongen vi bare kjenner som trist som faen.

Lillestrøm er klubben som fortsatt ser på seg selv som en storhet i norsk fotball, men som alltid ender opp med å ha nok med å berge plassen i en stadig svakere liga. De har glemt at man fortsette å spille fotball hvis man skal være en stor fotballklubb.

Men det kommer de ikke til å gjøre på lørdag heller. De kommer ikke til å spille fotball. De kommer til å gå inn i sedvanlig forsvarsmodus, og tenke som de pleier; «hvordan kan vi berge oss best mulig ut av denne håpløse situasjonen?».

Dessverre for dem, så klarer de det ikke. For på lørdag møter de overmakten både på banen og tribunen. Det er klart for bursdagsfeiring i verdens herligste by på lørdag, og vi skal spise fugl til frokost, lunsj og middag. Nytes best i godt selskap, og skylles fint ned med en iskald Dahls.


Rosenborg – Lillestrøm, lørdag 20. mai klokka 15:30 på Lerkendal stadion. Billetter kjøpes her.