Dropp treningsleir i Dubai, RBK!

I kveld smalt det som lyn fra klar himmel. RBK planlegger å sende A-laget på treningsleir til Dubai. Kjernen ønsker på kraftigst mulige måte å markere at vi synes det er et forkastelig feilvalg av klubben – og på det sterkeste oppfordre styret til å flytte denne treningsleiren bort fra Dubai. Den strider mot klubbens verdigrunnlag!

Utdrag fra RBKs verdigrunnlag.

Rosenborg står for noe mer enn bare eventyrlig suksess på fotballbanen. Tradisjon, åpenhet, folkelighet. En klubb for alle som ønsker å høre hjemme der. En medlemsstyrt klubb. Og en klubb med et verdigrunnlag som de aller aller fleste, uavhengig av bakgrunn og politisk overbevisning bør kunne stille seg bak.

Vi i Kjernen er stolte av klubben vår, og det vil vi gjerne fortsette med. Da er det faktisk helt nødvendig å minne om at verdier av betydning ikke er noe man tar frem når det passer seg og begraver bakerst i skapet når de er ubeleilige. Vi vet alle hvor mye “gull og grønne skoger” er verdt, men her har vi et meget konkret tilfelle hvor det er ett klart feil og ett klart riktig valg. Det er noen ting som er oppe og avgjort. At menneskerettigheter er en bra ting er en av dem. Den diskusjonen er over. I 2017 har de fleste av oss blitt enige om at seksuell legning ikke bør være gjenstand for straffeforfølgelse. At kvinner skal være likestilt som mennesker og ikke være født inn i en posisjon som mannens eiendom. Man skal ikke ha kommet langt ut i grunnskolen i vår moderne verden for at disse tingene er åpenlyse.

Rosenborg er en klubb som mange ser opp til. Jada, det er mange som misliker oss også, men det handler om misunnelse, og ingen bryr seg om dem uansett. Klubben ønsker å ha en profil som noe mer enn bare en brakke stinn av pokaler. Vi skal gå foran. Vi skal bruke vår innflytelse og ta vårt ansvar for å påvirke verden i en positiv retning der vi kan. Legg merke til at vi skriver “vi”. Vi er en del av klubben. I tillegg til å kauke under kampene er vi også medlemmer. Medlemmer med stemmerett. Og hvis dere tror at dere kan sitte trygt og uberørt av katastrofale moralske feilvalg må dere tro igjen. Klubben er hellig. Dere er i en ærerik posisjon hvor dere tjener klubbens medlemmer, tradisjoner og verdigrunnlag, og dere har å handle deretter. Her tvinger dere i praksis folk som elsker klubben til å boikotte den fordi dere er totalt blottet for gangsyn og objektiv moral. Tro oss – dere har aldri sett en shitstorm i nærheten av det dere vil oppleve om dere er så handlingslammede at dere ikke retter opp deres egen feil.

Dette er dermed ingen oppfordring om å snu, men et krav. Som Norges mest populære idrettsklubb har dere over en halv million følgere i sosiale medier. Dere kan tenke dere selv hvor mye bråk dette kommer til å stelle istand på grunn av én feilvurdering dere gjør i et tanketomt øyeblikk. Verden er full av varme steder man kan møte gode fotballag. Neida, det er ikke klubbens jobb å utføre norsk utenrikspolitikk, men vi kan oppføre oss som anstendige mennesker og ta avstand fra regimer som hører hjemme i historiebøkene! Det holder ikke å påpeke at man rent juridisk kan forsvare å gjennomføre et slikt idiotisk stunt!

Vi er da for faen ikke Molde eller FC København heller!

Styret i Rosenborg Ballklub: Skift mening umiddelbart, avlys denne skammelige turen, og kall inn til et ekstraordinært medlemsmøte slik at dere kan få en anledning til å beklage til medlemmene for dette tåpelige forsøket på å dra klubbens gode navn og rykte ned i søla!

Dropp treningsleir i Dubai, RBK!