Grunn nummer fire: Hurra for oss

De var fra Rosenborggata eller en av sidegatene, de tolv som møttes i skogholtet om kvelden 19. mai 1917. De bodde så nær hverandre at det neppe var nødvendig med noe medlemsblad for å dele informasjon i gutteklubben Odd. Antakelig var det mer enn nok å rope beskjedene ut vinduet. De første tiårene i klubbens eksistens forble den nettopp en bydelsklubb, ikke spesielt forskjellig fra de andre fotballagene i Trondheim. Navneendringen til Rosenborg Ballklub endret ikke identiteten så mye som den satte en geografisk markør på klubbens opprinnelse.

Spol fram til i dag, og familiealbumene har blitt mange og tykke. Klubben ble Trondheims lag i 1960, Midt-Norges lag med artig og angrepsvillig fotball, og Norges lag med flomlys og dugg i gresset på 90-tallet. Ingen andre norske klubber er i nærheten av den utbredelsen som Rosenborg-familien har. På borteturene treffer vi lokale folk med de rareste dialekter iført RBK-effekter, og på Lerkendal møtes tjue tusen fra den nærmeste kretsen annenhver helg. De kjører fra Tynset, fra Sunndal og fra Namsskogan, fordi det er slikt man gjør for å hilse på sine nærmeste. De man er glade i.

På lørdag skal vi feire den sprekeste hundreåringen vi kjenner, og alle er inviterte. Vi skal vise klubben hva den betyr for oss. Fordi livet er litt bedre for oss som er Rosenborg-supportere, fordi vi retter oss litt i ryggen når vi sier det, og fordi kjærligheten til klubben bare blir større etter hvert som den blir eldre. Som vi sa det på Nadderud i ettermiddag: Velkommen til bursdagsfest!

Nadderud stadion, 13. mai 2017. Foto: KjernenTV.

Rosenborg – Lillestrøm, lørdag 20. mai klokka 15:30 på Lerkendal stadion. Billetter kjøpes her.